Táblázatban az Ivy Bridge CPU-k specifikációi

Az Intel Ivy Bridge processzorai még sokára jelennek meg kereskedelmi forgalomban, de már most is ízelítőt kaphatunk azzal kapcsolatban, hogy a termékek várhatóan milyen specifikációkkal rendelkeznek majd. Az Overclockers.ru egy táblázatot tett elérhetővé, amelyben az Intel 22 nm-es csíkszélességgel készülő Ivy Brodge sorozatú processzorai szerepelnek, szám szerint tizennyolcan.

Táblázatban az Ivy Bridge CPU-k specifikációi

Az Intel Ivy Bridge processzorai még sokára jelennek meg kereskedelmi forgalomban, de már most is ízelítőt kaphatunk azzal kapcsolatban, hogy a termékek várhatóan milyen specifikációkkal rendelkeznek majd. Az Overclockers.ru egy táblázatot tett elérhetővé, amelyben az Intel 22 nm-es csíkszélességgel készülő Ivy Bridge sorozatú processzorai szerepelnek, szám szerint tizennyolcan.

A táblázatban a TDP értékektől kezdve a magórajelen át a Turbo Boost órajelig minden szükséges információt megtalálunk az újdonságokkal kapcsolatban. Egyedül a termékek várható ajánlott végfelhasználói ára nem ismert, de ez jelenleg megbocsátható „bűn”, hiszen messze még a hivatalos rajt.

A 18 új processzor többsége négymagos egység. A termékek között találunk „K” jelöléssel ellátott, szorzózár-mentes kivitelben érkező processzorokat éppúgy, mint energiatakarékos, „T” jelöléssel ellátott példányokat. Az „S” jelöléssel rendelkező processzorok hagyományos társaiknál alacsonyabb TDP-vel rendelkeznek, de az energiatakarékosság náluk nem megy annyira a teljesítmény rovására (igaz cserébe a TDP csökkenés sem olyan látványos).

A táblázatban szereplő Ivy Bridge központi egységek többségénél rendelkezésre áll a Turbo Boost támogatás - a maximális Turbo Boost órajel 3,9 GHz-es értéket képvisel, ami több processzornál is elérhető. Az LGA-1155-ös Ivy Bridge processzorok tulajdonképpen fejlettebb gyártástechnológiával érkező Sandy Bridge modelleknek tekinthetőek: a 32 nm-esről  a 3D-s tranzisztorokat alkalmazó 22 nm-es csíkszélességre történő váltással a jelek szerint jelentős energia-megtakarításra nyílik lehetőség, ami főként a noteszgépek szegmensében jön majd jól.

Ezek a processzorok – egy BIOS frissítést követően – a jelenlegi hatos sorozatú alaplapok többségével is együtt tudnak majd működni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward