Táblák felé veszi az irányt az IRiver

Az IRiver hamarosan egy újabb ellenfelet állít a Google Nexus 7-nek. A specifikációt és a kialakítást látva bizakodóak lehetünk mi is, és a gyártó is.

Táblák felé veszi az irányt az IRiver

Az IRiver egykoron híres volt a hordozható, prémium minőséget nyújtó audiolejátszóiról, ám ezeknek az ideje leáldozott az okostelefonok robbanásszerű terjedésével. A vállalat most nem igazán találja a helyét a piacon, de a jövőképüket továbbra is a hordozható kütyük gyártásában látják. A WOWtab lehet a fény az alagút végén.

Ezzel a készülékkel ismét a Nexus 7 által teremtett kategória felhozatala lett bővebb, ám ez a gép talán nem csak egy lesz a sok közül, mivel első ránézésre is magabiztosságot és minőséget sugall. Az előlapon ugye nem sok mindent lehet változtatni, itt terül el a 7 hüvelykes képátlójú, IPS technológiát használó, 1280 x 800 képpontos (HD) felbontású megjelenítő, felette pedig a masina egyetlen kamerája kapott helyet, ami 2 megapixeles képek és HD videók felvételére és közvetítésére képes. A hátlapon viszont már látszik a gondos tervezői munka is, az egészet hosszan letört élekkel látták el, a két szélén pedig kellemesebb fogást garantálóan alakították ki a felületet. A hangszórók sztereó hangzást nyújtanak, és ugyan egymás mellé kerültek, de mégis jól elkülönülnek.

A burkolat alá nézve először a 4000 mAh-s kapacitású teleppel kerülünk szembe, ami újfent kellemes meglepetés. Ezzel és a felhasznált SoC energiatakarékos profiljával, akár a 10 órás üzemidő is kipréselhető a gépből. A motorházban egy Tegra 3 dolgozik 1,2 illetve 1,3 GHz-en az aktív magok számának függvényében. A négy Cortex-A9 mag ugyan nem mai darab, de a megfelelő felhasználói élmény eléréséhez már elegendő. Nekünk 16 GB-nyi háttértárat kell beosztanunk, de microSD kártyahely is van, így bővíthetjük is a tárhelyet; a rendszernek 1 GB memória jutott. A kapcsolati képességek közül csak a legfontosabbak kerültek a WOWtab-ba, így ez a terület kimerül a Wi-Fi, Bluetooth, GPS trióban.

Az Android 4.1-et futtató IRiver WOWtab ára 230 dollár lesz, tehát drágább a Nexus 7 alap modelljénél, viszont nem szabad elfelejteni, hogy itt valamivel jobb kamerát kapunk, és a microSD slotot sem spórolták ki. Összességében ezért az összegért, egy javarészt kompromisszummentes géppel leszünk gazdagabbak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward