Táblagéppel és mobillal erősít a One Touch Hero széria

Az Alcatel OT Hero 2 egy nagyméretű okostelefon lesz felső-középkaregóriás képességekkel, a Hero 8 pedig hasonló hardvert csomagol 8 colos méretbe.

Táblagéppel és mobillal erősít a One Touch Hero széria

Az Alcatel tényleg egyre jobb konstrukciókkal áll a nagyközönség elé, de az áttörést egyelőre nem sikerül elérniük. Az IFA-n is próbál bizonyítani a vállalat, és talán a One Touch Hero széria legújabb tagjai meghozhatják a távol-keleti gyártó számára a nagyobb figyelmet.

Alcatel One Touch Hero 2

Először lássuk, hogy milyen okostelefonnal gyarapodott a Hero termékvonal. Az új készülék egy hatalmas, 6 hüvelykes panelnek ad otthont, ami csaknem a teljes előlapot lefedi, a kávát jóformán csak alul és felül látni, de vastag keretekről ezeken a pontokon sem beszélhetünk. Az IPS technológiás kijelző 1920 x 1080 pixeles felbontással lett megáldva, így 367 PPI-s a képpontsűrűsége. A nagy mobil használatát egy érintőceruzával tették könnyebbé, ami itt valóban jól jöhet. A megjelenítő védelméről egy Dragontrail Glass üveggel gondoskodtak a tervezők. Még az előlapnál maradva: egy 5 megapixeles kamera is feltűnik itt. Ez az egység alkalmas lesz önarcképek készítésére, videóhívások alkalmával pedig 1080p-s minőséggel kecsegtet. Az újdonság főkamerája is elég szépen domborít, ugyanis ezt még optikai képstabilizátorral is ellátták, nemcsak LED-es vakuval. Ez az egység 13,1 MPixeles fotók és szintén Full HD videók rögzítésére lesz alkalmas.

A megfelelő teljesítményt egy MediaTek MT6592 chip hivatott szállítani. Ez a lapka nyolc teljesen egyforma Cortex-A7 processzormaggal van ellátva, melyek 2 GHz-es órajelen üzemelnek, a grafikus feladatok végrehajtásáért pedig egy Mali-450 MP4 a felelős. A rendszernek 2 GB-nyi memóriával lehet majd gazdálkodnia, ilyen tekintetben tehát a legkevésbé sem volt szűkmarkú az Alcatel. A tárkapacitása 16 GB-os, amiből 12,9 lesz szabadon felhasználható. Amennyiben ez kevésnek bizonyulna, az sem jelent különösebben gondot, mert microSD kártyahely is van a borítás alatt. A kapcsolati képességei között a legfontosabb a 150 Mbps-os le- és 50 Mbps-os feltöltési sebességet támogató 4G LTE modem. Ezen felül van még benne kétsávos (2,4 és 5 GHz), 802.11 a/b/g/n Wi-Fi DLNA-val és Wi-Fi Directtel, Bluetooth 4.0 modul, NFC chip, infraport (IrDA), FM rádió RDS-sel és GLONASS-t is támogató A-GPS vevő.

Az operációs rendszer szerepében az Android 4.4.2 teszi tiszteletét. A KitKat nem az eredeti arcát fogja mutatni, ugyanis az Alcatel rengeteg szoftveres extrával látta el az alap Androidot. Több szolgáltatás és alkalmazás is van például itt, ami az érintőceruza aktív használatára próbálja majd rávezetni a készüléktulajdonosokat. A 160,5 x 81,6 x 7,9 milliméteres térfogatú okostelefon 175 grammot nyom, a fizikai paraméterei tehát elég szépen rányomja a bélyegét a nagy kijelző. Az mérnökök az akkumulátor beépítése mellett döntöttek, így a hátlap mögé rejtett 3100 mAh-s egységet csak szakszervizben lehet majd eltávolítani. Ez a telep bizony nem túl izmos, és ezt már a gyári adatként közölt 10 órás beszélgetési idő is érzékelteti. Vélhetően a felhasználók számára mindennapos rutin lesz a telefon töltése. A készülék egyelőre csak sötétszürke színben lesz megvásárolható.

Alcatel One Touch Hero 8

A Hero termékcsalád legújabb táblagépénél több olyan pont is felfedezhető, ahol egyezés van a fent vázolt okostelefonnal. A Hero 8 és a Hero 2 ugyanazon kapcsolati képességek birtokában van – beleértve a villámgyors LTE modemet is –, és megegyezik a sebességfelelős MediaTek MT6592 lapka is, illetve még a hozzá társított rendszermemória kapacitása is azonos. Az első pont a tárhely, ahol már komolyabb különbség fedezhető fel. A tabletnél lesz választási lehetőség, ugyanis elérhető majd 8, 16 és 32 GB-os háttértár kíséretében is. Szerencsére a microSD-s bővíthetőség megmaradt, így utólag is fentebb tornászhatóak majd a tartalékai. Két kamerával látták el az eszközt, a videóhívásokért egy 2, a fényképezésért pedig egy 5 megapixeles megoldás felel majd. Mindkét egység Full HD mozgóképfelvételek készítésére nyújt lehetőséget, ráadásul a főkamera mellé került egy LED-es villanó is, ami rosszabb fényviszonyoknál komoly erényt jelenthet.

A készüléket egy 8 hüvelykes megjelenítővel vértezte fel az Alcatel tervezői gárdája. A panel IPS technológiával operál és 283 PPI-s a pixelsűrűsége, mivel 1920 x 1200 képpontos felbontásnak ad otthont. A kijelzőt ezúttal is Dragontrail Glass üveg oltalma alá helyezték. Az érintőpanele egyszerre 5 pontot tud majd követni, de a használat megkönnyítése végett egy ceruza is jár hozzá. A vállalat itt ugyanazt az Android 4.4.2-es alapokkal rendelkező operációs rendszert fogja kínálni, mint ami a Hero 2 esetében is jelen van. Miért jó ez a felhasználóknak? Mert ezáltal a hozzáadott szoftverek is egyezni fognak, ennek megfelelően a stylus sokrétű kihasználási lehetőségeiről sem kell lemondania azoknak, akik a nagyobb kijelző miatt a táblagép mellett teszik le a voksukat. A Hero 8-as 209 x 122 x 7,3 milliméteres vonalak közé sikerült beszorítani a szakembereknek, ami igazán szép teljesítmény, de a kompaktságra már a Hero 2-nél sem lehetett panasz. A sötétszürke és fehér árnyalatban forgalomba kerülő masina 310 grammos tömeggel büszkélkedhet. Az energiaellátásról egy 4060 mAh-s kapacitású akkumulátor fog gondoskodni, ami nagyjából 6-8 órás használati időt vetíthet előre. Sajnos gyári adattal az Alcatel nem szolgált.

Az Alcatel One Touch Hero 2 még szeptemberben felkerülhet a boltok és szolgáltatók palettájára. Európa-szerte több országban is megvásárolható lesz – remélhetőleg hazánkba is el fog jutni –, az ára pedig 350 euró körül alakul majd. A megjelenés az Alcatel One Touch Hero 8-nál is erre a hónapra tehető, más részletre azonban – így például az árra – még nem derült fény. Mire befutnak a készülékek, addigra az Alcatel különböző tokokkal is szolgálni fog melléjük, így kiegészítőkből sem lesz hiány.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward