Táblagépek triójával vár a Lenovo az IFÁ-n

A Lenovo minden szegmenst lefedő hármassal lépett a nyilvánosság elé a berlini kiállításon. Bár a felhozatal nem teljesen ismeretlen, minden bizonnyal kevesen unatkoznának a vállalat standján. Az S2110 már nem tud újdonságot mutatni, ám ezen túl, az A2109-cel és az A2107-tel még nem találkoztunk eddig.

Táblagépek triójával vár a Lenovo az IFÁ-n

A Lenovo minden szegmenst lefedő hármassal lépett a nyilvánosság elé a berlini kiállításon. Bár a felhozatal nem teljesen ismeretlen, minden bizonnyal kevesen unatkoznának a vállalat standján. Az S2110 már nem tud újdonságot mutatni, de az A2109-cel és az A2107-tel még nem találkoztunk eddig.

Az A2109 a középkategóriát veszi célba az árazását tekintve, de a teljesítményére valószínűleg nem lesz panaszunk, ugyanis a 9 hüvelykes képátlójú, 1280 x 800 pixeles felbontású megjelenítő mögött egy Tegra 3 lapkát fedezhetünk fel. Ebben az esetben a T30SL chippel lesz dolgunk, ami 1,2 GHz-en üzemel, ha mind a négy Cortex-A9 mag aktív, azonban ha csak egyre van szükség, akkor 1,3 GHz-re is felkúszhat az órajel. A grafikus feladatokkal ezúttal is a 12 feldolgozós GeForce ULP GPU lesz megbízva, a háttértár kapacitása 16 GB lesz (microSD-vel bővíthető), míg a rendszermemória 1 GB-os méretet öltött.

A táblagép előlapján egy 1,3 megapixeles, a hátlapján pedig egy 3 Mpixeles kamerát találunk. Az 570 grammos tablet sajnos 3G modemet nem kap, de 802.11 b/g/n WLAN és GPS biztosan lesz a repertoárjában. A 236 x 164 x 11,65 milliméteres Lenovo A2109 hamarosan meg is érkezik a boltokba, az ára pedig 299 euró körül alakul majd. Ez ugyan drágább, mint a nyomott árú Nexus 7, de nagyobb is annál.

Kizárásos alapon az A2107-nek jut az a szerep, hogy az olcsóbb megoldások után érdeklődőknek az elvárásait teljesítse. Ebből két változat fog készülni, az egyik 3G modemmel is fel lesz vértezve, míg a másikban csak Wi-Fi-t találunk. Itt a központban egy MediaTek MT6575 lesz, mely egy 1 GHz-es Cortex-A9 magnak és egy 128 bites PowerVR SGX531 grafikus processzornak ad otthont. Az olcsóbb, Wi-Fi-s változat 512 MB-nyi RAM-ot kapott, míg a 3G-sben már 1 GB-ra feltornászták a rendszermemória mennyiségét.

Az előlapot egy 7 colos TN panel fedi le, ami 1024 x 600 képpontos felbontással operál majd, felette egy VGA (0,3 MP) kamerát helyeztek el, így a videohívásoknál sem jön zavarba. De ha fotózni támadna kedvünk, akkor inkább a hátlapi egységet vessük be, igaz, ez is csak 2 megapixeles, így a végeredmény valószínűleg nem lesz túl jó. A kapcsolati képességeit tekintve, azt már tudjuk, hogy még 3G HSDPA-s változat is lesz - sokak örömére -, de lássuk mi minden akad még. Lesz 802.11n-es WLAN, Bluetooth modul, GPS vevő (ami a Lenovo állítása szerint nagyon gyorsan, 10 mp alatt "magára talál") és még RDS-es FM rádió is.

A 92 x 122 x 11,5 milliméteres eszköz 400 grammot nyom, de ebben már benne van az akkumulátor is, ami 8 órányi használatot tesz lehetővé a gyártó mérései szerint. A telep pontos teljesítménye nem ismert egyelőre. A megjelenésre szeptemberben kerül sor az ára pedig 199 euró lesz. Az még nem tisztázott, hogy melyik modellnek, de szinte biztosra vehető, hogy a 3G nélkülinek.

A Lenovo által kiállított friss készülékek mindegyikén az Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) operációs rendszer fut, és sajnálatos módon nem is került szóba egyelőre a Jelly Bean (Android 4.1) frissítés. Ez persze nem jelent semmit, hiszen láthattunk már váratlan frissítéseket is, mint például az Asus Transformer TF300 esetében, ahol bejelentés nélkül jött az újdonság.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward