Táblagép dupla SIM hellyel?

Igen. Már létezik ilyen is, ráadásul egészen kellemes képet fest az adatlapja, és a megjelenése is rendben van.

Táblagép dupla SIM hellyel?

Az Orient újdonsága kicsi, rendkívül könnyen hordozható és még olcsón hozzáférhető is. A mostani alanyunk ugyan nem az első olyan tablet a piacon, ami két SIM kártya befogadására és működtetésére képes, viszont ez tűnik egyelőre a legjobb alternatívának mind minőségileg, mind pedig a szolgáltatásit tekintve.

A készülék alapját egy MediaTek chip adja a teljesítményt és a kapcsolati lehetőségeket tekintve is. Az MT6577 lapka kerül a kezünk közé az Orient Tab Minivel, vagyis két 1,2 GHz-es Cortex-A9 processzormag és egy PowerVR SGX531 grafikus egység gondoskodik az Android gondtalan futtatásáról. A Jelly Bean (4.1.2) rendszernek mindössze 512 MB-nyi operatív tárolót kell beosztania, nekünk pedig egy 4 GB-os háttértárral kell megbirkózni - nyilván nekünk lesz egyszerűbb dolgunk, hiszen a microSD-kártya helynek köszönhetően akár 32 GB-tal is megtoldható a gép. A két SIM slotból csak az egyik bír 3G HSDPA képességekkel, ám mind a kettőről indítható lesz telefonhívás is. Továbbá a lehetőségek tárházában van 802.11 b/g/n WLAN, Bluetooth modul, GPS vevő és még FM rádió is.

A hátlapra rejtett kamera 5 megapixeles fotók készítésére alkalmas és a LED villanó okán, gyengébb fényviszonyok mellett is megörökíthetjük vele a fontosabb pillanatokat. Előre egy 2 MPixeles került, ami pedig HD minőségű videóhívásokat képes bonyolítani, tehát panasz erre sem lehet. A kijelzője 7 hüvelykes - ezért is kapta a mini nevet - és 1024 x 600 képpontos felbontású, de nem IPS (a betekintési szögei ennek ellenére jók, gyári adat szerint 170 fokosak). A pehelysúlyú, mindössze 277 grammos táblagép egy sovány 3200 mAh-s telepet kapott, mellyel valószínűleg csak kb. 4-5 órás üzemidőt tud majd felmutatni folyamatos nyomkodás mellett.

A fémet és műanyagot gondosan ötvöző házban lakó Orient Tab Mini 7-nek összesen két sarkalatos pontja van: a memória és az akkumulátor. Ezeknek és a 100 dolláros árcédulának a fényében, kisebb kompromisszumot kötve, eléggé jó vételt csinálhatnak, aki ilyenben gondolkodnak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward