Tábla PC, egybegép és egy ultrabook a Toshibától

Az Acerhez és a Lenovohoz hasonlóan a Toshiba is bemutatta első ultrabookját, de rajta kívül egy tetszetős Android alapú tábla PC-vel és egy egybegéppel is előrukkoltak a cég illetékesei.

Tábla PC, egybegép és egy ultrabook a Toshibától

Az Acerhez és a Lenovohoz hasonlóan a Toshiba is bemutatta első ultrabookját, de rajta kívül egy tetszetős Android alapú tábla PC-vel és egy egybegéppel is előrukkoltak a cég illetékesei.

Érkezik a Portégé Z830

A Toshiba első ultrabookja majd csak valamikor november folyamán kerül az üzletek polcaira, de a termékre specifikációi alapján úgy tűnik, érdemes lesz várni. Az 1,13 kilogrammos újdonság 13,3 hüvelykes képátlójú LCD kijelzővel érkezik, amely szokás szerint ezúttal is LED-es háttérvilágítást alkalmaz és 1366 x 768 pixeles natív felbontás mellett üzemel. Az ultrabook mindössze 15,9 milliméter vastag lesz, háza pedig magnézium ötvözetből készül.

Az Intel Huron River platformja köré épülő termék második generációs Core i sorozatú processzorral, akár 6 GB-nyi rendszermemóriával, 128 GB-os SSD meghajtóval, valamint 802.11 b/g/n típusú WiFI adapterrel és 1,3 megapixeles beépített webkamerával kerül forgalomba. A konfiguráció SD memóriakártya-olvasóval, D-Sub és HDMI videó kimenettel, valamint egy 47 wattórás akkumulátorral is rendelkezik – utóbbi egyetlen töltéssel nyolcórányi üzemidőt kínál a rendszer számára. A notesz billentyűzete cseppálló kivitellel rendelkezik.

A Portégé Z830 alapára 1000 dollár alatt helyezkedik majd el.

[bold]

7,7 milliméter vastag tábla PC a Toshiba műhelyéből

[/bold]Az elmúlt napok alkalmával már több pletyka is érkezett a Toshiba 7,7 milliméter vastag tábla PC-jéről, amely időközben már hivatalosan is bemutatkozott. Az Android mobil operációs rendszert futtató AT200 egy igazán kecses megoldás, amely szupervékony kivitelével és szálcsizolt alumínium borítással ellátott hátlapjával sokak szívét rabul ejtheti majd.

Az 558 grammos tábla 10,1 hüvelykes LCD kijelzőt alkalmaz, amely LED-es háttérvilágítást használ és 1280 x 800 pixeles natív felbontás mellett működik. Az idei év negyedik negyedévében bemutatkozó AT200 belsejében egy 1,2 GHz-en ketyeg OMAP 4430-as kétmagos SoC egység teljesít szolgálatot, amelyhez 1 GB-nyi rendszermemória társul. Az adatok tárolásáról akár 64 GB-nyi NAND FLash memóriachip is gondoskodhat, de a tárterület microSD memóriakártya segítségével tovább bővíthet. A WiFi és Bluetooth támogatással egyaránt rendelkező újdonság két beépített kamerával kerül forgalomba: az előlapi megoldás két megapixeles felbontást kínál, míg a hátlapi már öt megapixeles és jár hozzá egy LED-es vaku is. A csatlakozók között micro USB 2.0-s portot és micro HDMI videó kimenetet találunk, a termékben elhelyezett akkumulátor pedig egyetlen töltés hatására nyolcórányi üzemidőt kínál.

A Toshiba egyelőre sajnos nem árulta el, hogy mennyibe kerül majd a tetszetős tábla-újdonság, amely egyébként Android 3.2-es operációs rendszerrel büszkélkedik.

[bold] 

Új egybegép: Qosmio DX730[/bold]

A tábla PC és az ultrabook mellett egy egybegépet is bemutatott a Toshiba. A Qosmio DX730-as modell Pentium, vagy Core i3-as, Core i5-ös és akár Core i7-es Sandy Bridge processzorral is rendelkezhet, igényeinktől függően. A tetszetős masina 23 colos LCD kijelzővel bír, amely LED-es háttérvilágítással és Full HD, vagyis 1920 x 1080 pixeles natív felbontással üzemel. A különleges egybegép 16 GB-nyi memóriával és akár 2 TB-os merevlemezzel is rendelkezhet, videó vezérlőből pedig választhatjuk az adott processzorba integrált második generációs Intel HD Graphics egységet, de igény esetén 1 GB-nyi fedélzeti memóriával ellátott GeForce GT 540M videokártyát is kérhetünk a termékbe. Optikai meghajtóból DVD-író, Blu-ray kombó meghajtó és Blu-ray író közül választhatunk. A rendszer a felsoroltakon kívül 802.11 b/g/n típusú WiFi adapterrel, 3.0-s Bluetooth adatperrel és egy 1,3 megapixeles beépített webkamerával is fel van szerelve, sőt, a Gigabites Ethernet port sem hiányzik a kínálatból.

A tökéletes hangzásról az Onkyo audió rendszere gondoskodik, amely sztereó hangszórókból és egy „mélynyomóból” áll. Hogy teljes legyen a kép, a készülék még beépített DVB-T vevővel is rendelkezik, amely hibrid felépítéssel bír, így az analóg mellett a digitális földfelszíni adások vételére is képes. A Qosmio DX730-as egybegéphez a gyártó mellékel billentyűzetet és egeret is, sőt, még egy távirányítót is kapunk a rendszerhez, hogy kényelmesen, akár karosszékből vagy a kanapéról is tévézhessünk.

A gyártó nem árulta el, hogy hogyan alakul majd a Qosmio DX730 alapára. A konfiguráció egyébként valamikor az idei év negyedik negyedévében jelenhet meg az üzletek polcain.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward