Tab Book Duo: billentyűzetes tábla az LG-től

A készülék már az új Intel Core M processzorok egyikét használja, és tekintélyes üzemidőt ígér.

Tab Book Duo: billentyűzetes tábla az LG-től

Az LG ezúttal egy olyan készülékegyüttessel állt elő, ami a gyártó reményei szerint megállja a helyét táblagépként és ki tud váltani egy noteszgépet is. A Tab Book Duo egy táblagépből és egy billentyűzetből áll, de nem egy klasszikus dokkolható konfigurációról van szó, ugyanis a két eszköz egymástól különálló.

A termék központi elemét a 10,1 hüvelykes megjelenítő jelenti, mely IPS technológiát használ, így szélesek lesznek a betekintési szögei, és élethű színek népesítik majd be a felületét. A Tab Book Duo bekapcsolását követően a Microsoft Windows 8.1 operációs rendszer üdvözli majd a felhasználókat, tehát itt az LG már nem az Androidnak szavazta meg a bizalmat. A készülék meglehetősen jó teljesítménnyel kecsegtet, de fontos ugyanakkor, hogy teljesen passzív, nem tartalmaz zajos ventilátort. A megfelelő eredmény elérése érdekében az LG egy 14 nm-es Intel Core M processzor felhasználása mellett döntött. A lapka pontos típusa egyelőre nem ismert (vélhetően egy Core M-5Y10-ről van szó), de az biztos, hogy kétmagos megoldással kell számolni, ami támogatja a HyperThreadinget, és egy Intel HD Graphics 5300-as grafikus egységgel van ellátva.

A szerkezet fejlesztése során fontos szempont volt, hogy jól hordozható legyen. Ennek eredményeként az egész eszköz mindössze 792 grammot nyom, a billentyűzet eltávolítását követően pedig a táblagép már csak 530 g-os tömeggel rendelkezik. A tablet részét a tervezők ellátták egy kihajtható támasztékkal is, mely szükség esetén megfelelő szögben tartja majd a gombsorától megfosztott egységet, így egy asztalra letéve az együttest, kényelmesen lehet gépelni. A billentyűzet egyébként Bluetooth kapcsolatot használ, tehát fizikai összeköttetés nélkül alkalmazható - ez lényeges eltérés a dokkolható hibridekkel szemben. A könnyebb párosítás érdekében a kapcsolatteremtés egyetlen gombnyomásra, intelligensen történik. Érdekesség, hogy a klaviatúrához akár három eszközhöz is párosítható egyszerre, és valószínűleg ezt a lehetőséget többen ki is fogják kihasználni. Példának okáért egy LG G3 okostelefon és egy G Tab 8.0 is társítható vele, az gépezetek között pedig pillanatok alatt lehet váltani.

A Tab Book Duo keretére került Micro-HDMI kimenet, így a kijelző tartalma akár egy televízióra vagy egy projektorra is kitehető. Emellett pedig még egy USB 3.0 portnak helyet szorítottak rajta, hogy a nagyobb adattömegek mozgatása se jelentsen gondot. Az LG egy igazán erős akkumulátor kegyeire bízta az újdonságot, ennek köszönhetően akár 11 órás üzemidő elérésre is esélye lesz a masinának, természetesen folyamatos használat mellett. Sajnos a teljes specifikáció egyelőre nem ismert, de amit eddig tudunk, az elég ígéretes.

A használaton kívül billentyűzet a tablet hátára csatolható.

Az LG Tab Book Duónak átlagos ajánlott fogyasztói árat szabtak, átszámítva nagyjából 670 dollárt kell érte a kasszánál hagyni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward