Szupervékony LCD kijelző a Samsungtól

A Samsung illetékesei az FPD International 2010 alkalmával néhány új fejlesztésű LCD panelt mutatott be, amelyek közül a legérdekesebbnek egy szupervékony LCD kijelző bizonyult. A kis újdonság 10.1 hüvelykes képátlóval büszkélkedik, így ideális megoldás lehet netbookok készítésekor, de a legfőbb csapásirány valószínűleg mégsem ez lesz, hanem a tábla konfigurációk piaca, ahol minden milliméter számít, legyen szó a kijelző, vagy egyéb összetevők vastagságáról.

Szupervékony LCD kijelző a Samsungtól

A Samsung az FPD International 2010 alkalmával néhány új fejlesztésű LCD panelt mutatott be, amelyek közül a legérdekesebbnek egy szupervékony LCD kijelző bizonyult. A kis újdonság 10.1 hüvelykes képátlóval büszkélkedik, így ideális megoldás lehet netbookok készítésekor, de a legfőbb csapásirány valószínűleg mégsem ez lesz, hanem a tábla konfigurációk piaca, ahol minden milliméter számít, legyen szó a kijelző, vagy egyéb összetevők vastagságáról.

A vékony kis LCD panel 1024 x 600 pixeles maximális felbontást kínál, fényereje 250 cd/m2-es, kontrasztaránya pedig 1000:1 értéket képvisel. A teljes kijelző 1,8 mm-es vastagsággal bír, ami félelmetesen alacsony érték. A friss megjelenítő az NTSC színtér 50%-át tudja lefedni, azaz az NTSC palettán jelenlévő színárnyalatoknak mindössze a felét tudja színhű módon visszaadni. A gyártó maga is elismerte, hogy a készülék – nem túl meglepő módon – tábla konfigurációkban és netbookokban kaphat majd helyet a jövőben, sőt, az illetékesek bemutattak egy olyan tábla PC-t is, amelyben már ez a szupervékony kijelző teljesít szolgálatot.

Sajnos a gyártó azt is leszögezte, hogy a bemutatott 10.1 hüvelykes LCD kijelző sorozatgyártására még kettő vagy három évet várni kell, azaz legjobb esetben is kettő, illetve két és fél évnek kell még eltelnie, míg feltűnhetnek a boltok polcain az első ilyen LCD kijelzőt tartalmazó termékek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward