Szuperportál: egy ablakban minden

Szuperportál: egy ablakban minden

Vállalati "szuperalkalmazásként" használható web2.0-s portálmegoldást fejlesztett ki a Polygon Informatikai Kft. a Szegedi Tudományegyetemmel közösen. Kétéves fejlesztésének eredményeként nemcsak a kommunikációt segítő "webkettes" eszközök (RSS, chat, wiki és így tovább), hanem bármilyen más, vállalatnál használt alkalmazás úgynevezett portletként integrálható a portálba. Ezzel egy vállalati "szuperalkalmazás" jön létre, amely egyetlen webes felületen jeleníti meg a vállalati információkat, folyamatokat, kapcsolatokat, alkalmazásokat.

Egy nagyobb vállalatnál többtucatnyi, de akár száz alkalmazás portálba ágyazása is felvetődhet, amelyek a felhasználók számával megszorozva jelentős jogosultságkezelői, vezérlői és kontrollfeladat elé állítják a szervezetet - mondta el Gál György, a Polygon ügyvezető igazgatója.

A fejlesztők szerint az új megoldás egyrészt lehetővé teszi a munkatársak számára, hogy egyetlen böngészőn keresztül bármikor, bárhonnan elérhessék a munkájukhoz szükséges alkalmazásokat vagy akár azok csak egy részét. Másrészt a ma még jellemzően öt-tíz különböző ablakban futó alkalmazásokat a portál egyetlen áttekintő felületen jeleníti meg, legyen az akár zárt vagy nyílt forráskódú világból érkező, akár saját fejlesztésű vállalati alkalmazás.

A fejlesztés nem ért véget, a további két és fél évben bizonyosan együtt dolgoznak az egyetemmel. A portálfejlesztés költségei eddig mintegy 40 millió forintot tettek ki, a megelőző fejlesztésekre pedig ennek többszörösét fordították - közölte Gál.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward