Szuperolcsó ASUS tábla VIA SoC egységgel (Frissítve!)

A WonderMedia SoC egységre támaszkodó újdonság várhatóan 99 és 149 dollár közötti áron kerülhet forgalomba.

Szuperolcsó ASUS tábla VIA SoC egységgel (Frissítve!)

A Taiwan Economic News értesülései szerint az ASUS rövidesen piacra dobhat egy olyan olcsó, belépő szintű táblagépet, amelyben VIA processzor kaphat helyet. Az ipari források szerint a termék a 99 és 149 dollár közötti árkategóriában szállhat majd harcba, belsejében pedig ARM Cortex-A9 processzormagot alkalmazó SoC egység lapulhat. A jelek szerint a szóban forgó SoC a WonderMedia Prizm WM8950-es modellje lesz, amely egyetlen, 1 GHz-en ketyegő processzormaggal és egy ARM Mali-400-as GPU-val rendelkezik. Hogy hogy jön képbe a VIA? Úgy, hogy a WonderMedia a VIA leányvállalata.

Az új táblával kapcsolatban a fentieken kívül egyelőre csak annyi derült ki, hogy valószínűleg 7 colos képátlójú érintőkijelzőt alkalmaz majd. Jelenleg úgy tűnik, hogy az újdonsággal elsődlegesen Kínát szeretné célba venni az ASUS, méghozzá a következő év elején. Kínában hatalmas népszerűségnek örvendenek az olcsó, belépő szintű táblák, így nem túl meglepő, hogy az ASUS első körben 2-3 millió darabot szeretne leszállítani a termékből. Érdekesség, hogy a tábla gyártását egy bérgyártó, a Wistron végzi majd.

Mivel a szuperolcsó táblákon általában kevés a haszon, így ezeknél egyértelműen az a cél, hogy minél nagyobb volumenben értékesítsék őket. Az ASUS a következő év folyamán 12 millió tábla leszállítására készül – az eredmény elérésére kétségtelenül nagyobb az esély, ha minél több belép szintű táblát dob piacra a vállalat.

Frissítés: Időközben az ASUS pénzügyi igazgatója, David Chang a DigiTimes munkatársainak adott nyilatkozatában elmondta, hogy a vállalat tervei között jelenleg nem szerepel olyan tábla piacra dobása, amelyről a fenti értesülések szólnak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward