Szuperlapos mini-ITX alaplap az ECS kínálatában

Az ECS egy rendkívül lapos mini-ITX alaplappal rukkolt elő, ami extrém kompakt mini-ITX számítógépházakba is befér.

Szuperlapos mini-ITX alaplap az ECS kínálatában

A friss, mini-ITX formátumú alaplap az októberben piacra dobott NM70-I modell lapos kiadásának tekinthető. A friss deszka ideális lehet olyan nettopokba, amelyek VESA támogatással ellátott monitorok hátulján kaphatnak helyet, de akkor is jól jöhet, ha helytakarékos mini-ITX konfiguráció építése a cél. A kifejezetten lapos alaplap ideális lehet például alacsony fogyasztású Car PC építéséhez is.

Az ECS mérnökei mindent elkövettek annak érdekében, hogy az új alaplap a lehető legvékonyabb lehessen. A hagyományos, asztali memóriafoglalatokat So-DIMM modulok fogadására felkészített csatolófelületekre cserélték, a lapkakészlet és a processzor hűtéséhez pedig egy lapos, rengeteg alumínium lamellával ellátott hűtőbordát használtak, amelynek közepén még egy apró ventilátor is lapul. A hátlapi portok kialakításánál szintén odafigyeltek a mérnökök, hogy az alaplap összességében minél laposabb lehessen - ez a jelek szerint sikerült is.

Az NM70-TI típusjelzéssel ellátott deszka 1,5 GHz-es magórajelen ketyegő, egyetlen processzormagot kínáló Celeron 807-es központi egységgel érkezik, de igény esetén akár Celeron 847-es, kétmagos processzorral is elérhetjük majd. Az alaplap NM70-es platformvezérlő chipet használ. A lapos deszka két SATA 6 Gbps-os, egy SATA 3 Gbps-os, valamint egy mSATA 3 Gbps-os slotot kínál.

A bővítőhelyek között az mSATA port mellett egy mini-PCI Express 2.0 x1-es slot is helyet kapott. A Gigabites Ethernet vezérlővel érkező alaplap D-Sub és HDMI videó kimenetet kínál, amelyekkel kiaknázhatóak az adott Celeron processzor némileg karcsúsított videó vezérlőjében rejlő lehetőségek. A termék a felsoroltak mellett USB 2.0-s portokat is tartalmaz, valamint egy mikrofon bemenet és egy fejhallgató kimenet is helyet kapott rajta. Az áramellátást ezúttal nem 20+4 tűs ATX tápcsatlakozón, hanem DC adapter csatlakozón keresztül, külső tápadapter segítségével oldja meg a rendszer.

Az UEFI BIOS-szal érkező újdonság megjelenésével és várható végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre nincs információ.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward