Szuperkompakt PC házba került az AMD új csúcskártyája

A két Fiji GPU-val ellátott újdonság egy meglepően helytakarékos számítógépházban kapott helyet a VRLA show alkalmával.

Szuperkompakt PC házba került az AMD új csúcskártyája

Az AMD két Fiji GPU-val ellátott csúcskártyáját már régóta várják a rajongók: a tavaly nyáron megmutatott videokártyát eredetileg az elmúlt év utolsó negyedévére vártuk, de a friss forgatókönyv szerint majd csak az idei év második negyedévében rajtol el a termék, amikor elkezd felpörögni a VR láz.

Ez a PC nyeremény volt, nem ebben volt a csúcskátya, hanem egy ugyanilyen házban

A különleges videokártya technikai paramétereiről eddig hivatalosan még nem hullott le a lepel, viszont a napokban megrendezett Virtual Reality Los Angeles (VRLA) show alkalmával feltűnt az AMD újdonsága. Az új videokártya az AMD egyik partnere által tervezett és legyártott különleges, meglehetősen kompakt számítógépházban foglalt helyet.

A bemutató alkalmával egyebek mellett megcsodálható volt a Falcon Northwest Tiki névre keresztelt számítógépháza is, amely 10 centiméteres szélessége és 33 centiméteres magassága ellenére az AMD két GPU-s csúcskártyáját rejtette. A Falcon Northwest illetékesei szerint az AMD újdonsága nagyon kompakt, így gond nélkül be tudták építeni a karcsú számítógépházba. Ez persze aligha meglepő, hisz elődeikhez képest az egy Fiji GPU-t tartalmazó AMD csúcskártyák is szokatlanul rövidek. A koncepció PC-hez természetesen VR headset is csatlakozott, hisz elsődlegesen ebbe a szegmensbe szánja termékét az AMD. A VR headset szerepét ezúttal egy HTC Vive töltötte be.

Az AMD Twitter üzenetben is megmutatta a "Dual Fiji" alapú konfigurációt

A második negyedév folyamán, várhatóan április környékén érkező két GPU-s AMD csúcskártya a rendelkezésre álló információk alapján az utolsó jelenlegi generációs újdonság lesz a Polaris alapú modellek megjelenése előtt. Utóbbiak az év közepe környékén kerülhetnek forgalomba, valamikor a második negyedév végén.

Hogy az időzítés szerencsés-e, illetve a két GPU mellé elég lesz-e 4-4 GB-nyi VRAM a megcélzott VR szegmensben? A tesztek után mindenre választ kapunk. Azt is érdekes lesz látni, hogy ár tekintetében pontosan hova pozícionálja termékét az AMD – a kellően agresszív árazás egészen biztosan segíthet a terméknek a piac meghódításában.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward