Szuperkompakt CPU hűtő csúcsprocesszorokhoz

Az Arctic egy új processzorhűtővel jelentkezik, ami mindössze 99 x 95 x 80 milliméteres mérettel bír, de így is képes lehűteni az LGA-2011-es processzorokat.

Szuperkompakt CPU hűtő csúcsprocesszorokhoz

Az Alpine sorozatban helyet foglaló Alpine 20 Plus CO egy alacsony profilú processzorhűtő, ami kifejezetten az LGA-2011-es sorozatú asztali csúcsprocesszorokhoz, illetve a Xeon családot erősítő, ugyancsak LGA-2011-es tokozással rendelkező szerverprocesszorokhoz készült.

Arctic Alpine 20 Plus CO
Arctic Alpine 20 Plus CO

Mivel az idén érkező Ivy Bridge-E sorozat tagjai szintén LGA-2011-es tokozással rendelkeznek majd, így jó eséllyel ezekhez a termékekhez is alkalmazható lesz az Alpine 20 Plus CO. Legalábbis 130 wattos TDP-ig mindenképpen.

Arctic Alpine 20 Plus CO
Arctic Alpine 20 Plus CO

A 99 milliméter hosszú, 95 milliméter széles és mindössze 80 milliméter magas processzorhűtő nem nehéz, hiszen csak 440 grammot nyom a mérlegen. Az alumínium hűtőbordákkal rendelkező újdonság egy 92 milliméteres átmérőjű, PWM támogatással is ellátott ventilátorral érkezik, ami egy levehető műanyakeret részeként foglal helyet a terméken. A 92 milliméteres ventilátor a percenkénti 600-as és 2200-es közötti fordulatszám-tartományban működik, maximális zajszintje pedig 0,5 Sone. Ez 25 dB(A) körüli zajszintet jelent.

Arctic Alpine 20 Plus CO
Arctic Alpine 20 Plus CO

A dupla golyóscsapágyazással ellátott légkeverő a hagyományos megoldásokhoz képest alacsonyabb súrlódási ellenállással bír és kevésbé érzékeny a porra, illetve a magas hőmérsékletre, mint folyadék alapú csapágyazással ellátott társai. Emiatt az új processzorhűtő kiválóan helytáll olyan konfigurációkban is, amelyek a nap 24 órájában, a hét minden napján szolgálatban állnak. A processzor felülete és a hűtő talpazata közötti lehető legjobb hőátadásról a gyárilag felvitt MX-4-es hővezető paszta gondoskodik.

Arctic Alpine 20 Plus CO
Arctic Alpine 20 Plus CO

A hat év garanciával rendelkező Alpine 20 Plus CO 14,5 dolláros ajánlott végfelhasználói áron kerül forgalomba, méghozzá rövidesen.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward