Szupergyors Super Talent SSD kártyák

Úgy tűnik, hogy nem a Fusion-io az egyetlen, aki nagysebességű PCI Express csatolófelülethez kapcsolódó SSD meghajtókkal jelentkezik a piacon. A Super Talent mérnökei elkészültek a vállalat RAIDDrive névre keresztelt megoldásával, amely PCI Express 2.0 x8-os csatolófelületet használva kapcsolódik a rendszerhez, és amelynek folyamatos olvasási sebessége 1,2 GB/s, míg folyamatos írási sebessége 1,3 GB/s, ami azért érdekes, mert általában az olvasási sebesség szokott magasabb lenni.

Szupergyors Super Talent SSD kártyák

A Super Talent mérnökei elkészültek a vállalat RAIDDrive névre keresztelt megoldásával, amely PCI Express 2.0 x8-as csatolófelületet használva kapcsolódik a rendszerhez, és amelynek folyamatos olvasási sebessége 1,2 GB/s, míg folyamatos írási sebessége 1,3 GB/s, ami azért érdekes, mert általában az olvasási sebesség szokott magasabb lenni.

A vállalat további adatokat a termék specifikációival kapcsolatban majd csak június folyamán szándékozik megosztani a nagyközönséggel. A termékekből háromféle megoldás kerül piacra: az első a RAIDDrive ES, amely üzleti szerverekben kaphat helyet, ahol az adatbázis kezeléssel, az üzleti modellek elemzéseivel és a virtualizációval kapcsolatos feladatok várnak majd a termékekre. A második termékcsalád a RAIDDrive WS nevet fogja viselni, a sorozatba tartozó meghajtók munkaállomásokhoz lesznek kifejlesztve: az újdonságokat CAD/EDA mérnököknek, videó vágó, animáció készítő és tudományos területeken dolgozó szakembereknek ajánlja a gyártó. Az utolsó és egyik legfontosabb termékcsalád a RAIDDrive GS lesz, amely a játékos társadalom tagjait veszi célba, közülük is azokat, akik hajlandóak egy ilyen rendszerért mélyen a zsebükbe nyúlni.

Az SSD meghajtók maximum 2 TB-nyi adattároló kapacitással érkeznek, az egységek MLC (Multi level cell) vagy SLC (Single level cell) típusú flash chipekből fognak felépülni. Az SLC megoldások strapabíróbbak, gyorsabbak és drágábbak is MLC társaiknál, ilyen, azaz SLC típusú chipeket használnak az üzleti megoldásokban, mint például az Intel X25-E Extreme SSD meghajtójában is.

Ha már az üzleti megoldásoknál tartunk: a Super Talent RAIDDrive ES meghajtói egy beépített akkumulátorral is el lesznek látva, amely megvédi az adatokat egy esetleges áramszünet esetén. A termékek várható végfelhasználói ára még nem ismert, egyelőre csak az újdonságok bejelentésére került sor.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward