Szupergyors SSD meghajtók a HGST műhelyéből

A vállalat állítása szerint jelenleg ezek az újdonságok a leggyorsabb NVMe alapú megoldások a piacon.

Szupergyors SSD meghajtók a HGST műhelyéből

A HGST tavaly szeptemberben jelentette be SN100-as SSD sorozatát, amelynek tagjai azzal emelkedtek ki a piac szürke kínálatából, hogy AHCI helyett immár a kifejezetten NAND Flash alapú tárhelyekhez optimalizált NVM Express protokollt alkalmazzák. A vállalat most bejelentette, hamarosan kereskedelmi forgalomban is elérhetőek lesznek az újdonságok, amelyek mintapéldányaihoz már régóta hozzáférhetnek a partnerek.

Az újdonságok kétféle kivitelben készülnek: az SN150-es jelzésű példányok félmagas és félhosszú PCIe bővítőkártyaként érhetőek el, míg az SN100-asok már 2,5 hüvelykes formátumú, SFF-8639-es típusú csatolófelülettel ellátott meghajtó formájában érkeznek. Közös tulajdonság, hogy formátumtól függetlenül mindkét kivitel esetében PCI Express 3.0 x4-es sávszélesség áll rendelkezésre, azaz meglehetősen tempós SSD meghajtókkal van dolgunk.

A főként üzleti felhasználóknak szánt SSD meghajtók 800 GB-os, 1,6 TB-os és 3,2 TB-os adattároló kapacitással érhetőek el, sebesség tekintetében pedig a piac leggyorsabb NVMe alapú megoldásainak tekinthetőek, legalábbis a HGST közleménye ezt állítja.

Az adattábla szerint az SN100-as sorozat tagjai 3000 MB/s-os folyamatos olvasási- és 1600 MB/s-os folyamatos írási sebességet kínálnak. Véletlenszerű I/O feladatok alkalmával olvasás esetén 743 000, írás esetén pedig 160 000 I/O művelet elvégzésére képesek az újdonságok. Vegyes terhelés esetén, ami 70% olvasást és 30% írást jelent, 310 000 I/O művelet elvégzésére képesek az adattárolók. A 3,2 TB-os és az 1,6 TB-os példányokhoz képest a 800 GB-os változatok már szerényebb teljesítményt nyújtanak – különösen igaz ez a véletlenszerű írási teljesítményre, illetve a vegyes terhelés alkalmával felmutatott teljesítményre. Az újdonságok adattároló kapacitástól függetlenül napi három meghajtó-teleírást viselnek el az 5 éves garanciaidő keretén belül.

A HGST az SN100-as sorozat tagjait majd csak a következő hónaptól kezdve szállítja, az SN150-esek azonban már most is elérhetőek a megrendelők számára. Az sajnos nem derült ki, pontosan mennyibe kerülnek majd az egyes modellek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward