Szupergyors GeForce GTX 400-asok a Zotactól

Az Nvidia egyik exkluzív partnere, a Zotac, bejelentette legfrissebb videokártyáit, amelyek több szempontból is különlegesek. A GeForce GTX 400-as sorozatú termékek egyedi nyomtatott áramköri lapra épülnek, gyárilag megemelt órajeleken üzemelnek és egy hatalmas, két ventilátorral felszerelt hűtőt is magukon hordoznak, amely már önmagában is két slotnyi helyet foglal el.

Szupergyors GeForce GTX 400-asok a Zotactól

Az Nvidia egyik exkluzív partnere, a Zotac bejelentette legfrissebb videokártyáit, amelyek több szempontból is különlegesek. A GeForce GTX 400-as sorozatú termékek egyedi nyomtatott áramköri lapra épülnek, gyárilag megemelt órajeleken üzemelnek és egy hatalmas, két ventilátorral felszerelt hűtőt is magukon hordoznak, amely már önmagában is két slotnyi helyet foglal el.

A GeForce GTX 470 AMP! Edition és GeForce GTX 480 AMP! Edition videokártyák összesen három PCI slotot foglalnak el az extrém méretekkel megáldott Zalman VF3000-es hűtőnek köszönhetően, amely öt darab, egyenként 6 mm-es átmérőjű hőcsővel és két darab 92 mm-es átmérőjű ventilátorral büszkélkedik. A nem mindennapi hűtés halkabban és hatékonyabban végzi el a rá bízott feladatot, mint a referenciahűtők, de erre szükség is van, ugyanis a gyártó a GPU-, shader- és memória órajeleket sem hagyta érintetlenül.

A GeForce GTX 470 AMP! esetében a GPU 607 MHz helyett 656 MHz-es magórajelen ketyeg, a 448 CUDA mag órajele pedig 1215 MHz helyet már 1312 MHz-es. A kártyán található 1280 MB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória a referenciának minősülő 3348 MHz helyett 3402 MHz-en üzemel és 320-bites adatsín segítségével kapcsolódik a GPU-hoz.

A GeForce GTX 480 AMP! modell GPU-ja már 480 shadert tartalmaz és 756 MHz-es magórajelen ketyeg. A CUDA magok órajele 1512 MHz-es, míg az 1536 MB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória 3800 MHz-en dolgozik. Ebben az esetben a GPU és a memória chipek között a szokásos 384-bites memória interfész teremt kapcsolatot. A GPU-, a shaderek- és a memória chipek referencia órajele sorrendben 700 MHz-es, 1401 MHz-es, illetve 3696 MHz-es, azaz a Zotac mérnökei nem a piacon megszokott „látszat tuning” elvét alkalmazták.

A két új kártya DirectX11-es, PhysX, CUDA, 3D Vision Surround és SLI támogatásokkal egyaránt rendelkezik, video kimenetek tekintetében pedig két DVI és egy mini HDMI portot találunk rajtuk. Egyelőre csak a GeForce GTX 470 AMP! Edition előrendelhető: ezért a modellért átlagosan 443,5 euró körüli összeget kérnek el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward