Szupergyors eMMC memóriachip a Samsungtól

Az új memóriachip nem csak szupergyors, de szuperkompakt is.

Szupergyors eMMC memóriachip a Samsungtól

A Samsung egy újabb mérföldkőhöz érkezett, ugyanis a vállalat műhelyében elkészült egy következő generációs, 10 nm-es osztályú gyártástechnológiára támaszkodó, 64 GB-os adattároló kapacitást kínáló eMMC memóriachip, amely elsősorban mobil eszközökben kap majd helyet. Az okostelefonokba és táblákba szánt eMMC memóriachip gyártását az elmúlt hónap folyamán már meg is kezdte a vállalat.

Az új memóriachipnek azért van komoly jelentősége, mert a beágyazott memória kapacitása és sebessége kulcsfontosságú szereppel bír a táblák és okostelefonok esetében - márpedig a Samsung friss megoldása mindkét említett területen jeleskedik. A 64 GB-os beágyazott memóriachiphez a gyártó 10 nm-es osztályú gyártástechnológiával készülő, nagyteljesítményű 64 Gb-es NAND Flash memóriachipeket használt. A 64 GB eMMC Pro Class 2000 névre hallgató újdonság jobb teljesítményt kínál, mint elődje, a 64 GB  eMMC Pro Class 1500-as megoldás, amely ugyancsak eMMC 4.5-ös csatolófelületet használ. A gyártó állítása szerint az új eMMC chip elődjénél 30%-kal jobb teljesítményt tud felmutatni, ami egyáltalán nem elhanyagolható előny.

Az új memóriachip véletlenszerű 4K-s írási feladatok alkalmával 2000 I/O művelet elvégzésére képes egyetlen másodperc leforgása alatt, míg véletlenszerű 4K-s olvasási feladatoknál már másodpercenként 5000 I/O művelettel végez. A friss eMMC chip 260 MB/s-os folyamatos olvasási-, valamint 50 MB/s-os folyamatos írási teljesítményt biztosít, ami tízszer gyorsabb, mint egy 10-es osztályú külső memóriakártya – utóbbi általában 24 MB/s-os olvasási- és 12 MB/s-os írási sebességet kínál.

Jó hír, hogy a Samsung újdonsága nem csak gyors, de kompakt is, ami különösen fontos szempont a mobil eszközök szegmensében. A friss eMMC chip a szokásos 12 x 16 milliméteres helyett 11,5 x 13 milliméteres tokozással érkezik, azaz 20%-kal kevesebb területet foglal, mint a hagyományos megoldások.

Az 64 GB eMMC Pro Class 2000-es beágyazott memóriachippel a következő generációs mobil eszközökben találkozhatunk majd, méghozzá rövidesen.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward