Szupergyors 1,2 TB-os merevlemez a HGST-től

2,5 colos formátumú HDD 1,2 TB-nyi adattároló kapacitással, és percenkénti 10000-es fordulatszámon pörögő HDD korongokkal - ez az Ultrastar C10K1200.

Szupergyors 1,2 TB-os merevlemez a HGST-től

A HGST - ami korábban Hitachi Global Storage Technologies néven volt ismert, egy ideje azonban a Western Digital részeként, HGST név alatt tevékenykedik - bemutatta a világ első olyan 2,5 colos merevlemezét, amely 1,2 TB-os adattároló kapacitást kínál, merevlemezkorongjai pedig percenkénti percenkénti 10000-es fordulatszámmal pörögnek.

Az új, 218 grammos adattároló az Ultrastar sorozatot erősíti és C10K1200-as típusjelzéssel bír. A 2,5 colos formátumú újdonság 64 MB-nyi gyorsítótárat alkalmaz, az adott rendszer alaplapjához pedig SAS 6 Gbps-os csatolófelületen keresztül kapcsolódik. A 14,8 milliméter vastag merevlemez 112 MB/s és 198 MB/s közötti folyamatos adatátviteli sebességet kínál, olvasási elérési ideje pedig 4,6 ms-os értéket képvisel. Az 1,2 TB-os adattároló kapacitás segítségével az újdonság elődjénél, a C10K900-as modellnél 33%-kal nagyobb adattároló kapacitást kínál, technológiák és "architektúra" tekintetében azonban azonos vele. A nagyobb adattároló kapacitás jóvoltából egy 2U formátumú, 24 bővítőhelyet kínáló rackmount szerver segítségével 28,8 TB-nyi adattároló kapacitás kiaknázására nyílik mód, így a korábbinál kisebb helyen, költséghatékonyabban biztosítható azonos nagyságú tárhely.

A C10K1200-as modell kétmillió üzemórán át képes meghibásodás nélkül dolgozni, méghozzá nagy teljesítmény és energiatakarékos, megbízható működés mellett. A termék üzem közben 6,7 wattot fogyaszt, míg üresjáratban beéri 3,7-tel.

Az újdonság folyadékcsapágyas merevlemezmotort kapott, ami a halk és megbízható működésről gondoskodik. A több merevlemezből álló rendszerekben jelentkező zavaró rezgések kiküszöböléséért a már jól ismert RVS (Rotational Vibration Safeguard) technológia felel.

Az Ultrastar sorozatú merevlemezek és SSD meghajtók hasonló rendszerarchitektúrát alkalmaznak, így az IT szakemberek könnyedén cserélgethetik őket, ami különböző adattároló szintek létrehozásakor jól jön, hatékonyan skálázható az adattároló rendszer: ahol a legjobb IOPS/watt hányados elérése a cél, oda SSD meghajtók kerülhetnek, ahol pedig az ár/GB, illetve az adattároló kapacitás/teljesítmény arány a fontosabb, ott helyet kaphatnak az új merevlemezek.

Az Ultrastar C10K1200-as HDD főként adatközpontokban, illetve adat-intenzív feladatokat végző kiszolgáló rendszerekben kaphat helyet, így kiválóan alkalmas üzleti adatfeldolgozó rendszerekben, több videó folyam kezelésével foglalkozó kiszolgáló rendszerekben, felhő alapú kiszolgálókban, illetve adatanalizáló rendszerekben történő felhasználásra.

Az újdonság öntitkosító változatban is forgalomba kerül, amely a rajta tárolt adatok maximális biztonságáról gondoskodik. A 2,5 colos Ultrastar C10K1200-as merevlemez szállítása már megkezdődött, az azonban nem derült ki, hogy mennyibe kerül egy ilyen HDD.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward