Szuperbiztonságos pendrive a Kingstontól

A DataTraveler Vault Privacy 3.0 sorozat tagjai vízálló, strapabíró alumínumházzal, hardveres adattitkosítással és egyéb ínyencségekkel érkeznek.

Szuperbiztonságos pendrive a Kingstontól

A Kingston megkezdte legfrisseb pendrive-jának szállítását, ami a DataTraveler Vault Privacy 3.0 nevet kapta. A termékből készül egy vírusirtóval ellátott kiadás is, ami DataTraveler Vault Privacy 3.0 Anti-Virus néven lesz elérhető, de a különbség kimerül az extra szoftver meglétében, a két változat specifikációja egyébként azonos.

Hogy mitől különlegesek a Kingston DataTraveler Vault Privacy 3.0 pendrive-ok? Attól, hogy ezek a termékek hardveres adattitkosítással védik a rajtuk tárolt adatokat. A 256-bites AES adattitkosítás esetében a gyártó ráadásul nem CBC vagy ECB módot, hanem a nagyobb biztonságot kínáló XTS block cipher módot alkalmazza. A Kingston terméke piacvezető megoldásnak minősül, ugyanis a DataTraveler Vault Privacy 3.0 az első olyan hardveres adattitkosítást kínáló biztonságos pendrive a piacon, amely USB 3.0-s csatolófelületet kínál. A Kingston el is árulta, hogy az egyes modelleknél pontosan milyen olvasási- és írási sebességekre lehet számítani - ezeket az alábbi táblázat tartalmazza.

A vállalatok és az adatbiztonságra fokozottan ügyelő felhasználók számára készített, TAA megfelelőséggel is rendelkező pendrive a maximális biztonság érdekében Read-Only, azaz csak olvasható módban is alkalmazható, így a rajta tárolt adatok védettek a kártékony kódokkal szemben. A pendrive tartalmát egyébként komplex jelszóval védhetjük az illetéktelenktől, amit feltétlenül érdemes megjegyezni, ugyanis 10 hibás próbálkozás után véglegesen törlődik a pendrive tartalma.

Az üzleti szintű adatbiztonságot garantáló DataTraveler Vault Privacy 3.0 egy speciális, vírusirtót tartalmazó változatban is elérhető. Ezen az ESET díjnyertes NOD32-es antivírus-motorja teljesít szolgálatot, és telepítés nélkül, azonnal riaszt ha talál valamit. A vírusirtó 5 évnyi előre aktivált licenccel érkezik és hatékonyan megvédi a pendrive-on tárolt adatokat a vírus- és trójai támadásokkal, illetve az egyéb kártékony kódokkal szemben.

Az új pendrive 77,9 x 22,2 x 12,05 milliméretes méretű, strapabíró alumíniumházzal rendelkezik, ami vízálló. Az 5 év garanciával forgalomba kerülő DataTraveler Vault Privacy 3.0 és DataTraveler Vault Privacy 3.0 Anti-Virus szállítása már megkezdődött, így a termékek hamarosan elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban is. Az újdonságok 4 GB-os, 8 GB-os, 16 GB-os, 32 GB-os és 64 GB-os változatokban kerülnek a boltok polcaira. A 4 GB-os és 16 GB-os modellek webáruházunkban már fel is tűntek: ezek sorrendben 8000 forintba, illetve 20 000 forintba kerülnek

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward