Szuperbiztonságos pendrive a Kingston kínálatában

A Kingston műhelyében elkészült a vállalat legfrissebb pendrive-ja, amely egy igen-igen különleges hordozható adattárolónak számít, ugyanis rendelkezik a FIPS 140-2 szabvány 3-as szintű tanúsítványával, így a rajta tárolt adatokat 100%-os titkosítás mellett, maximális biztonságban őrzi.

Szuperbiztonságos pendrive a Kingston kínálatában

A Kingston műhelyében elkészült a vállalat legfrissebb pendrive-ja, amely egy igen különleges hordozható adattárolónak számít, ugyanis rendelkezik a FIPS 140-2 szabvány 3-as szintű tanúsítványával, így a rajta tárolt adatokat 100%-os titkosítás mellett, maximális biztonságban őrzi.

A DataTraveler 6000-es modell a fentiek miatt tökéletes választás lehet pénzügyi szervezetek és kormányzati szervek számára, ahol a lehető leghatékonyabb adatvédelemre és adatbiztonságra van szükség a különböző mobil adathordozó rendszerek esetében. A DT6000-es modell a követelményeknek maximális mértékben megfelelő, sőt, ezzel együtt jelenleg ez az egyetlen olyan USB-s pendrive a piacon, amely ennyire magas fokú biztonságot kínál a rajta tárolt adatok számára – állítja a gyártó.

Az újdonság a Spyrus technológiájára alapoz, amely 256-bites, hardveres alapokon nyugvó AES titkosítást kínál, méghozzá az XTS eljárás alkalmazása mellett. Az XTS technológia előnye abban rejlik, hogy sokkal komolyabb biztonságot nyújt, mint a CBC és az ECB megoldások. A termék ezzel együtt rendkívül fejlett kriptografikus eljárást is alkalmaz (ECC – Elliptic Curve Cryptography), amelyet az amerikai NSA (National Security Agency – Nemzetbiztonsági Ügynökség) is ajánl.

A Ponemon Institute által készített legfrissebb tanulmány szerint  a különböző szervezetek dollármilliókat költenek a hálózati biztonságra, hogy a hackerek és a külső támadások ellen megvédjék hálózataikat és így adataikat is. A tanulmány szerint a szervezetek közel feléről mondható el, hogy az elmúlt két év folyamán elvesztettek néhány fontos adatot, amelyek USB-s külső adattárolón voltak, így szervezetenként átlagosan 12000 partner, illetve ügyfél adata szivárgott ki, ami hatalmas mennyiség. A szervezetek, illetve a vállalatok a hordozható adattárolókkal kapcsolatos biztonsági intézkedésekre a jelek szerint nem figyelnek oda annyira, amennyire kéne, pedig a különböző hordozható adattárolók elvesztése, és illetéktelen kezekbe kerülése komoly gondot jelenthet.

A fentiek miatt a Kingston-nál a tendenciákkal ellentétben nem a „felhő alapú szolgáltatások”, hanem a hardveres megoldások biztonságára ügyelnek, hiszen hiába a fejlett hálózati biztonság, ha az USB-s adathordozók védtelenek, ugyanis azokon keresztül kiszivároghatnak a cég vagy a szervezet számára fontos, olykor üzleti titkot képező adatok. A Kingston a DT6000-es sorozat érkezésével most már komplett megoldást kínál a vállalatok számára, ugyanis az új család mellett a DT4000-es sorozat tagjai is a felhasználók, illetve a vállalatok rendelkezésére állnak.

A DT6000-es pendrive-ok titánborítással ellátott rozsdamentes acél házban foglalnak helyet, amely ellenálló a vízzel szemben is, maximum 1,5 méter mélységig (IEC 60529 IPX8 szabvány). A 77,9 x 22 x 12,05 milliméteres mérettel rendelkező pendrive 2 GB-os, 4 GB-os, 8 GB-os és 16 GB-os adattároló kapacitást kínáló változatokban érhető el. A termék USB 2.0-s csatolófelületet használ. A gyártó állítása szerint a termékek 11 MB/s körüli olvasási- és 5 MB/s körüli írási sebességet kínálnak.

A 2 GB-os modell 24035 forintba, a 4 GB-os 29955 forintba, a 8 GB-os változat 36925 forintba, míg a 16 GB-os példány 64440 forintba kerül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward