Sztereó 3D támogatást kapott a hatéves YouTube

A YouTube a napokban ünnepli hatodik születésnapját, de az élet akkor sem áll meg a népszerű videó megosztó oldalon. Ezt semmi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy a fejlesztők elérhetővé tették a sztereoszkópikus 3D támogatást, azaz mostantól 3D-s videókat is nézhetünk a népszerű videó megosztón, amennyiben rendelkezünk megfelelő hardverrel (3D Vision támogatással ellátott videó vezérlő, 120 Hz-es LCD kijelző, aktív folyadékkristály-záras 3D-s szemüveg).

Sztereó 3D támogatást kapott a hatéves YouTube

A YouTube a napokban ünnepli hatodik születésnapját, de az élet akkor sem áll meg a népszerű videó megosztó oldalon. Ezt semmi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy a fejlesztők elérhetővé tették a sztereoszkopikus 3D támogatást, azaz mostantól 3D-s videókat is nézhetünk a népszerű videó megosztón, amennyiben rendelkezünk megfelelő hardverrel (pl. 3D Vision támogatással ellátott videó vezérlő, 120 Hz-es LCD kijelző, aktív folyadékkristály-záras 3D-s szemüveg).

Érdekes statisztikák a hatéves YouTube-ról

Mielőtt még rátérnénk a 3D támogatásra, nézzünk meg néhány érdekes tényt, amelyek a YouTube forgalmáról árulkodnak. Amellett, hogy elérkezett a videó megosztó hatodik születésnapja, két komoly mérföldkövet is sikerült átlépni: a YouTube weblapját a látogatók napi szinten most már több, mint hárommilliárdszor nézik meg, a YouTube felhasználói fiókkal rendelkezők pedig percenként összesen 48 órányi videó tartalmat töltenek fel. A videó feltöltések száma globális szinten rendkívüli mértékben növekszik: az egy évvel ezelőttihez képest 100%-kal több videót töltenek fel a felhasználók, de még a néhány hónappal ezelőttih forgalomhoz képest is 37%-os növekedés figyelhető meg.

[bold]

Megérkezett a sztereoszkopikus 3D támogatás[/bold]

A népszerű videó megosztó portálon mostantól 3D streameket is megtekinthetünk majd, ugyanis a fejlesztők elérhetővé tették a HTML5 stereo view támogatást, ami például az Nvidia 3D Vision technológiájának használatával érhető el (de ahogy a lenti képen láthatjuk, máshogy is).

A 3DTV Play szoftver segítségével arra is lehetőség van, hogy a HTML5 stereo view típusú YouTube videókat 3D képes HD televíziójukon is megtekintsék a felhasználók. Ez utóbbihoz is olyan konfigurációra van szükség, amely rendelkezik 3D Vision támogatással.

Az Nvidia 3D Vision Live weboldalán már külön YouTube 3D részleget is létrehoztak annak érdekében, hogy a felhasználók még könnyebben megtalálják a sztereoszkopikus 3D technológiát alkalmazó videókat. Az Nvidia mellett a Mozilla illetékesei is kihasználták az alkalmat, hogy a YouTube bejelentésével saját szoftverüket is reklámozzák egy kicsit: a Mozilla közleménye szerint a Firefox 4 már teljes HTML5 videó streaming támogatást kínál, amit akár arra is lehet használni, hogy a felhasználók 3D videókat tekintsenek meg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward