Szorzózár-mentes Broadwell processzorok 2014 végén?

A Broadwell-K proceszorokon kívül 2014 folyamán, illetve 2015 elején nem érkezik egyéb asztali Broadwell CPU.

Szorzózár-mentes Broadwell processzorok 2014 végén?

Az Intel néhány napja bejelentette, hogy gyártástechnológiával kapcsolatos problémák miatt nem az idei év utolsó negyedévében, hanem majd csak a következő év első negyedévében indulhat meg a Broadwell SoC egységek sorozatgyártása, így a Broadwell alapú mobil konfigurációk esetében is csúszásra kell számítani. Jelenleg úgy tűnik, hogy tavaszi vagy nyári rajtra számíthatunk.

Mint ahogy az a korábbi hírek alapján ismeretes, a Haswell utódjául szánt Broadwell eleinte csak mobil SoC egységek formájában lesz elérhető, az asztali számítógépek piacára pedig a Haswell platform frissített kiadása érkezik majd a következő év folyamán.

A legfrissebb információk szerint azonban az asztali Broadwell processzorok is bemutatkozhatnak 2014 folyamán, de majd csak valamikor az év negyedik negyedévében. Akkoriban a Broadwell-K sorozat tagjai teszik tiszteletüket a piacon, amelyek szorzózár-mentes felépítésükkel próbálnak hódítani. Ezek a processzorok Haswell alapú asztali társaikhoz hasonlóan szintén LGA-1150-es processzorfoglalatban kapnak helyet, ám jelenleg úgy tűnik, hogy a tápellátásban rejlő eltérések miatt nem lesznek kompatibilisek a Haswell processzorokhoz készített LGA-1150-es alaplapokkal.

Érdekesség, hogy a VR-Zone által publikált útiterven más Broadwell processzorok nem szerepelnek, de ez talán nem is meglepő. Korábban egy megbízható forrás, aki az alaplapok piacán tevékenykedik, arról számolt be, hogy a Broadwell processzorok - legalábbis az alsóbb kategóriás megoldások - alaplapra forrasztva érkeznek majd - ez alól a jelek szerint csak a Broadwell-K modellek lesznek kivételek, amelyek a tuningolni vágyó felhasználókat veszik célba.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward