Szórakoztató hibával küzd a Pixel 3 XL

Szórakoztató hibával küzd a Pixel 3 XL

A Google Pixel 3 XL egy meglehetősen nagyra nőtt bemetszéssel a kijelzőjén érkezett. A Samsung egy vicces megjegyzést tett is a készülékre, miszerint akkora a kamera és a többi komponens számára hagyott „félsziget”, hogy arra egy repülővel is le lehetne szállni. Most pedig ennek kapcsán egy eléggé komikus hiba is felmerült a készülékkel kapcsolatban, így már végképp zavarba ejtő a dolog.

A napokban több felhasználó is arról számolt be, hogy a mobilján a kijelző oldalára is nőtt egy bemetszés. A szoftveres eredetű problémát a Google valószínűleg már jegyezte, és a szakemberek remélhetőleg dolgoznak a szükséges javításon, addig is néhány szerencsétlenül járt eszköztulajdonos duplán is „csodálhatja” a hatalmas bemetszést.

Galéria megnyitása

A meglehetősen komikusan festő, de ugyanakkor kínos hiba a feltételezések szerint a képernyő elfogatásával lehet kapcsolatos, a kezdőképernyő elfektetésének és bemetszés áthelyezésének az összeegyeztetésével akadhat gondja az operációs rendszernek.

Az Android már lehetőséget nyújt a fejlesztőknek arra, hogy az okostelefonjuk megjelenítőjén található fizikai bemetszést a szoftver számára „megtanítsák”, ezáltal a rendszer megfelelően kezeli a panelen kihagyandó területet. Viszont a jelek szerint a Pixel 3 XL esetében ez nem mindig úgy teszi a dolgát, ahogy kellene neki, és az okostelefon döntését követően a képernyő oldalára rajzolja ki a szoftveres bevágást. És ha ez nem volna elég problémás már önmagában is, még ott is hagyja a bevágást a készülék visszaállítása után.

A beszámolók alapján egészen addig marad ott az extra bemetszés a megjelenítő felületén, amíg a felhasználó nem indítja teljesen újra a szerkezetet. Szóval nem maradandó a dolog, de meglehetősen kellemetlen tud lenni, főleg akkor, ha valaki minden pillanatban szeretne elérhető lenni, és nem szívesen indítgatja újra a Pixel 3 XL-t ilyen rigolyák miatt.

Arról egyelőre nincs információnk, hogy mikor küszöbölheti ki a gondot a Google, és az sem ismeretes, hogy van-e esetleg másik modell, amit érint a hiba, vagy kizárólag a referencia gépnél lehet tapasztalni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap