Szokatlan kijelző technológiát fejleszt az Nvidia

Az új eljárás a virtuális valóságra alapozó rendszerek esetében a két legkomolyabb kihívásra ad frappáns választ, így igen nagy jelentőséggel bír, és akár projektorokhoz is használható lesz.

Szokatlan kijelző technológiát fejleszt az Nvidia

A virtuális valóságra alapozó rendszerek esetében a két legnagyobb kihívás, amikre nehéz megoldást találni, a Screen Door effekt, illetve a folyékony képi megjelenítés biztosítása – előbbit, azaz a Screen Door Effektet ez a videó remekül bemutatja, utóbbit pedig nem igazán kell magyarázni.

A fenti két problémára gyógyírt jelenthet a kijelző felbontásának növelése és a másodpercenként megjelenő képkockák számának emelése – ám ekkor jóval komolyabb grafikai teljesítményre van szükség. Az Nvidia a jelek szerint kitalált egy alternatív módszert, ami nem igényel extra GPU teljesítményt, mégis sokat javít a képminőségen, illetve segítségével a megjelenő videók és animációk is folyékonyabbak, élvezhetőbbek lesznek.

A prototípus rendszer

A Cascaded Display névre keresztelt eljárás lényege, hogy két LCD panelt egymásra helyeznek, méghozzá úgy, hogy a felső kijelző mögül eltávolítják a háttérvilágítást. A két alacsonyfelbontású kijelző panel az Nvidia technológiájával karöltve meglehetősen impozáns képminőség-javulást biztosít, amit az alábbi videó remekül be is mutat.

Az eljárás akár a következő generációs Oculus Rift fedélzetén is feltűnhet majd, de egyéb VR headsetek is profitálhatnak belőle.

Akcióban a Cascaded Display technológia

Az újítás előnye, hogy kevésbé erős gamer számítógépekkel karöltve is remek felhasználói élményt lehet elérni vele. Az ehhez hasonló technológiák jelentősen felgyorsíthatják a VR headsetek terjedését, sőt, ezzel együtt érdekesebbé is tehetik e termékeket, ami kifejezetten jót tehet majd a népszerűségüknek.

Az eljárást persze nem csak VR headseteknél, hanem akár projektoroknál is lehet majd alkalmazni, ahogy az a fenti képen, illetve a már említett videón látható.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward