Szoftverfrissítést kap egy sor öreg Nokia

A Belle rendszerrel felvértezett mobilok egy sor kisebb újdonsággal lesznek felruházva a frissítés telepítését követően.

Szoftverfrissítést kap egy sor öreg Nokia

A Symbian rendszert futtató okostelefonoknak mostanra szinte nyoma veszett a boltok polcairól, de a felhasználók örömére (és némi meglepetésre) a Nokia továbbra sem felejtette el őket, és egy frissítéssel ismét tudnak újat mutatni a tulajdonosoknak.

A kisebb csomag nem különösebben válogatós, független lesz a Belle rendszert kiegészítő Feature Pack 1 és Feature Pack 2 meglététől, de amik ezeket megkapták, azok nagyrészt részesülnek ebből is. Azok a készülékek biztosan meg fogják kapni, amelyeket 2011 és 2012 között dobott piacra a Nokia a Belle OS-sel karöltve. A listánk elképzelhető, hogy nem teljes, de a jelek szerint a Nokia 808 PureView mellett elsősorban a Nokia 700, a Nokia 701, a Nokia 603, a Nokia X7 és a Nokia 500 gazdák számíthatnak az új szoftver érkezésére.

A frissítést követően a rendelkezésünkre álló widgetek száma fog megnőni – meg persze néhány apró hibát is biztosan kiküszöböltek a háttérben. A legérdekesebb ezek között a Webview névre hallgató elem lesz, mely lehetővé teszi számunkra, hogy egy bizonyos weboldalnak, egy adott részletét kihelyezzük a főképernyőre. A másik különlegesség pedig a Mirror widget, amivel kvázi egy apró popup tükröt tehetünk az asztalra, amely az előlapi kamerát használva segít nekünk például sminkelni (már akinek erre szüksége van). Ennek megfelelően ez csak az előre figyelő kamera megléte mellett lesz érdekes. Végül új még a Stopper és a Kapcsolatok "élőeleme" melyeket már nem különösebben kell bemutatni. A kedvenc beszélgetőtársainkat így már egy gombnyomással hívhatjuk, vagy üzenhetünk nekik.

Ezek tehát sok régebbi Symbianos Nokián fel fognak tűnni, de csak 2010-ig visszamenőleg. Azok tehát még reménykedhetnek, akiknek Nokia E7, C7, C6-01 vagy X6 lapul a zsebükben. A frissítés érkezésére nem kell várni, a finnek már megkezdték a terjesztést, de nem mindenkinek egyszerre lesz elérhető.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward