Szivárognak az infók a 12 hüvelykes Apple MacBook Air-ről

A Core M sorozatú Broadwell-U processzorral szerelt újdonság már USB 3.1-es támogatással érkezik, de az sincs kizárva, hogy még Retina kijelzőt is kap.

Szivárognak az infók a 12 hüvelykes Apple MacBook Air-ről

Az Apple 12 hüvelykes MacBook Air noteszgépéről elég régóta pletykálnak, most azonban friss információk érkeztek a jövevénnyel kapcsolatban, amelyekből elég sok vele kapcsolatos részletről lehull a lepel.

A 12 hüvelykes kijelző esetében egyelőre bizonytalan, milyen felbontást alkalmaz majd, de ahogy az lenni szokott, a források ezúttal is azt várják, hogy Retina kijelző kerül a gépházba. Retina kijelző ide vagy oda, szerencsére egyéb érdekes részletekre is fény derült, amelyekből tudható, az Apple újdonsága Core M sorozatú, Broadwell-U típusú központi egységet alkalmaz majd. A 15 wattos TDP-vel rendelkező chip két processzormagot, egy videóvezérlőt, egy kétcsatornás LPDDR3-as memóriavezérlőt, valamint egy komplett déli hidat is rejt, azaz lényegében egychipes platformot alkot. A kétmagos Core M SoC hűtését az Apple várhatóan passzívan oldja meg, azaz az új MacBook Air nem tartalmaz majd semmilyen zajongó mozgó alkatrészt.

Komoly újítás, hogy az új ultravékony noteszgép megkapja az USB 3.1-es szabvány támogatását. Ennek hála a korábbi 5 Gbps-os helyett 10 Gbps-os maximális adatátviteli sávszélesség áll rendelkezésre, de ezzel együtt a tápellátással kapcsolatos lehetőségek is jelentősen kibővülnek, ahogy arról korábbi hírünkben már írtunk. Extraként még DisplayPort támogatással is gazdagabb lett az új USB szabvány.

Arról egyelőre nem szól a fáma, hogy pontosan mikor esedékes az új noteszgép bemutatója.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward