Szivárognak a ZEN 3 processzorok CineBench R20 eredményei

Az új processzorok mindegyikéről rendelkezésre áll majd CineBench R20 teszteredmény, igaz, ezeket a számokat egyelőre érdemes egészséges gyanakvással fogadni, hiszen nem hivatalos forrásból származnak.

Szivárognak a ZEN 3 processzorok CineBench R20 eredményei

A ZEN 3 architektúra köré épülő első AMD processzorok néhány napja mutatkoztak be, de azzal kapcsolatban, hogy kiderüljön, az újdonságok pontosan milyen teljesítmény nyújtanak előző generációs társaikkal, illetve konkurenseikkel szemben, még egy kicsit várni kell, hiszen az első független tesztek majd csak november 5-én jelenhetnek meg.

Galéria megnyitása
Egyszálas eredmények

A show alkalmával azért két érdekes eredmény elhangzott: mind a RYZEN 9-5900X, mind pedig a RYZEN 9 5950X igen komoly, 600 pont feletti eredményt ért el a CineBench R20 egyszálas tesztjében, amire eddig még sosem volt példa – a klienspiacra szánt asztali processzorok jellemzően a 600-as lélektani határ alatt helyezkedtek el.

Galéria megnyitása
Többszálas eredmények – 5950X és 5900X

Azóta felbukkant egy összehasonlítást a német CPU Monkey jóvoltából, amely alapján sejthető, hogyan teljesít a négy új ZEN 3-as AMD processzor a jelenleg forgalomban lévő egyéb központi egységekkel szemben. Az eredményeket persze egyelőre érdemes gyanakvóan kezelni, ugyanis nem hivatalos számokról van szó, érdekességképpen azonban megmutatjuk őket.

Galéria megnyitása
Többszálas eredmények – 5800X

A lista alapján az 1T tesztben mind a négy ZEN 3-as processzor 600 pont feletti teljesítmény elérésére képes, így lényegében az összes aktuális Intel processzort maguk mögé utasítják, beleértve a mobilpiacra szánt Tiger Lake fejlesztést, a Core i7-1185G7-et is.

Galéria megnyitása
Többszálas eredmények – 5600X

Ha viszont a többszálú teljesítményt nézzük, ott már kicsit kaotikusabb a kép, ugyanis mind a szerverprocesszorok, mind pedig a HEDT szegmensbe szánt központi egységek szerepelnek a listán. Az eredmények alapján a RYZEN 9 5900X és a RYZEN 9 5950X az összes klienspiaci Intel processzornál gyorsabb, a RYZEN 7 5800X a Core i9-10900F alatt helyezkedik el, míg a RYZEN 5 5600X a Core i9-9900 teljesítményéhez közel végez.

A fenti kép mindenképpen érdekes, november 5-én azonban az is kiderül, milyen teljesítményre képesek az új processzorok az egyéb tesztekben, ugyanis a CineBench R20 csak egy apró szelete a teljes képnek – még akkor is, ha a fenti számok egyébként közel vannak a valósághoz.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap