Szintet lépett a Razer Deathadder egere: jön az Elite

Az új változat 16 000 DPI-s szenzort kapott, ami másodpercenként 11 430 milliméternyi mozgás feldolgozására képes.

Szintet lépett a Razer Deathadder egere: jön az Elite

A Razer Deathadder sorozata 2006 óta érhető el kereskedelmi forgalomban, a család tagjai pedig meglehetősen népszerűek a játékosok körében, így a Deathadder a Razer egyik legjobban fogyó gamer egere – nem is csoda, hogy a gyártó szakemberei folyamatosan szállítják a frissebbnél frissebb modelleket.

A napokban elkészült a Deathadder Chroma utódjául szolgáló Deathadder Elite, amely több téren is előrelépést kínál elődjéhez képest. Ez a modell már a Razer 5G Optical Sensor névre keresztelt érzékelőjével dolgozik, ami meglehetősen magasra helyezi a lécet. A szóban forgó szenzor maximális felbontása 16 000 DPI, teljesítményére pedig jellemző, hogy másodpercenként akár 11 430 milliméternyi mozgás feldolgozására is képes, sőt, akár 50g-s gyorsulást is precízen lekövet. Az óriási felbontás és a szédítő sebesség jóvoltából a Razer szerint jelenleg ez a piac legpontosabb egere – a felbontás-pontosság (RA- Resolution Accuracy) vizsgálata során mért érték 99,4%, ami igen meggyőző.

A fő egérgombok alatt új mechanikus kapcsolók találhatóak, amelyek a Razer és az Omron szakembereinek együttműködéséből születtek. Az új kapcsolókat gyors válaszidőre optimalizálták, de ezzel együtt strapabíróságuk is meglehetősen magas, hiszen élettartamuk során mintegy 50 millió kattintást bírnak ki.

Az új egér dizájnjában nem történt jelentősebb változás az előző modellhez képest. A két fő gombon kívül két DPI kapcsoló, két oldalsó gomb, valamint egy görgő foglal helyet a fedélzeten – a görgő természetesen középső gombként is funkcionál. A DPI kapcsolókkal a szenzor érzékenysége játék közben is kényelmesen módosítható, a hét egérgomb pedig HyperResponse típusú megoldás, azaz egymástól függetlenül programozhatóak. Az új egér 1000 Hz-es maximális mintavételezéssel (polling rátával) dolgozik.

Az ergonomikus formavilággal rendelkező egér elsősorban jobbkezesek számára készült, a kritikus pontokon pedig gumibevonatot is kapott, így a termék fogása biztos és kényelmes. A görgőnél és a Razer logó mögött természetesen ezúttal is RGB LED alapú világítás teljesít szolgálatot, amely 16,8 millió színárnyalat megjelenítésére képes. A Razer Chroma világítás működése ezúttal is testreszabható, az egérhez pedig Razer Synapse támogatás is jár, de ez aligha meglepő.

A Razer Deathadder Elite 127 milliméter hosszú, 70 milliméter széles és 44 milliméter magas, tömege pedig 105 gramm. Az új egér 2,1 méter hosszú, szőtt bevonattal ellátott USB 2.0-s kábelen keresztül kapcsolódik az adott rendszerhez, méghozzá aranyozott csatlakozóval.

A Razer Deathadder Elite októberben kerül az üzletek polcaira, listaára pedig 79,99 euró lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward