Szintet lépett a Corsair folyadékhűtéses gamer PC-je

Az új modell Core i7-8700K processzorral és GeForce GTX 1080 Ti videokártyával érkezik, amelyekhez folyadékhűtés társul. És a tápegység is erősebb lett.

Szintet lépett a Corsair folyadékhűtéses gamer PC-je

A Corsair frissítette gamereknek szánt folyadékhűtéses különlegességét, a mindössze 12 literes házzal érkező Corsair ONE modellt, így most már nem csak CPU, de GPU frontján is nagyobb teljesítményre számíthatunk – és sajnos az ár is emelkedett.

Míg az előző generáció tagjai Core i7-7700K-s Kaby lake processzor köré épültek, amihez GeForce GTX 1080-as videokártya társult, addig az új modelleknél már hatmagos Core i7-8700K típusú Coffee Lake processzor és GeForce GTX 1080 Ti videokártya áll rendelkezésre. Mivel a Coffee Lake processzorok nem működnek a Z270-es lapkakészlettel ellátott alaplapokban, így a korábbi Mini-ITX lapot Z370-es modellre cserélték. Természetesen egyedi tervezésű folyadékhűtő szett is lapul a házban, így a CPU és a GPU hűtése hatékonyan, alacsony zajszint mellett történik. Az legolcsóbb, Core i7-7700 alapú modell sajnos nem kapott utódot, így az 1800 dolláros opció eltűnt a kínálatból – egyszerűen nem érdeklődtek iránta a gamerek.

Az új Corsair ONE modellek kétféle felszereltséggel érkeznek, de CPU és GPU terén nincsenek különbségek köztük. A Corsair ONE Pro Plus esetében 16 GB-nyi DDR4-2400 MHz-es Vengeance LPX rendszermemóriát kapunk, a Corsair One Elite azonban már 32 GB-nyi DDR4-2666 MHz-es Vengeance LPX modullal érkezik. Az új konfigurációkat 400 wattos helyett már 500 wattos SFX tápegység szolgálja ki, adattárolók terén azonban nem történt változás: most is 480 GB-os NVMe SSD-t és egy 2 TB-os 5400 RPM-es HDD-t rejt a stílusos ház.

A ház igény esetén szétszedhető, a benne lévő komponensek pedig lecserélhetőek, legalábbis a rendszermemória és a 2,5 hüvelykes meghajtó – de ekkor is Corsair gyártmányú termékeket kell választani, csak akkor él tovább a jótállás, ami egyébként 2 év. A Corsair újdonságai hamarosan elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban. A Corsair One Pro Plus 2300 dollárba, a Corsair ONE Elite pedig 3000 dollárba kerül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward