Szinte keret nélkül érkeznek az új Acer monitorok

Az új monitorok UHD és WQHD felbontással szolgálnak, és IPS alapokra építkeznek.

Szinte keret nélkül érkeznek az új Acer monitorok

Az Acer két új, elegáns dizájnnal rendelkező monitort mutatott be, amelyek különlegessége, hogy keret nélküli dizájnnal rendelkeznek, így kiválóan alkalmasak lehetnek többmonitoros megjelenítő rendszerek építéséhez. Persze a keretnélküliséget ezúttal is fenntartásokkal kell kezelni, ugyanis a kijelzőket nagyon vékony alumíniumkeret veszi körbe, de ez tényleg annyira karcsú, hogy a termékek hagyományos társaikhoz képest keret nélkülieknek tűnnek.

S277HK

A két friss monitor közül az Acer S277HK modell az érdekesebb, ez a példány ugyanis a világon elsőként kínál 4K2K felbontást keret nélküli kivitelben, DTS Surround Sound audió rendszerrel is megtámogatva. A 27 hüvelykes képátlójú LCD kijelző 3840 x 2160 pixeles natív felbontást alkalmaz, maga a monitor pedig meglehetősen elegánsra sikeredett.

H257HU

A második új monitor, amely a H257HU típusjelzést kapta, már csak 25 hüvelykes képátlóval bír, LCD kijelzője pedig UHD helyett WQHD, vagyis 2560 x 1440 pixeles natív felbontást kínál. A kijelző egy kerek talpban végződő állványon foglal helyet, dizájnjára pedig nem igazán lehet panasz, hiszen nagyobb társához hasonlóan szintén elegánsra sikeredett.

Mindkét új monitor IPS típusú LCD panelt kapott, amelynek függőleges és vízszintes betekintési szöge egyaránt 178 fokos értéket képvisel. Az LCD panel a ComfyView technológiát is megkapta, ami arról gondoskodik, hogy világos környezetben is kényelmesen lehessen használni a terméket, a kijelző zavaró tükröződése nélkül. Az LCD panel esetében odafigyeltek rá, hogy a háttérvilágítás villódzás-mentesen üzemeljen, valamint egy kékfény-szűrőt is alkalmaztak, ami segít csökkenteni a kék fény kibocsátásának mértékét, így a monitor összességében kíméli nézői szemeit. A Low Dimming eljárás jóvoltából a kijelző fényereje akár 15%-ra is beállítható – szemben a megszokott 30%-os átlagos értékkel –, így a termék sötétebb helyiségekben is kényelmesen használható.

Az Acer két friss megjelenítője DVI, HDMI 2.0 és DisplayPort 1.2 videó bemenetekkel érkezik, globális megjelenésükre azonban még egy picit várni kell, hiszen a hivatalos sajtóközlemény szerint mind az S277HK, mind pedig a H257HU szállítása majd csak később, valamikor az idei év negyedik negyedévében kezdődik meg. Az egyelőre sajnos nem derült ki, hogy az új monitorok pontosan mennyibe kerülnek majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward