Színes készülékek sorával érkezik az Alcatel Pop 2 széria

Az Alcatel középkategóriás tablet és okostelefon újdonságai között lesz 64 bites és 4G LTE-s modelt, valamint Windows Phone-t futtató is.

Színes készülékek sorával érkezik az Alcatel Pop 2 széria

Az Alcatel általában egy sor kisebb-nagyobb eltéréséket mutató készüléket szokott felvonultatni az aktuális Pop termékcsalád keretein belül, és ez most sem alakult másként. Ezúttal a Pop 2 széria tagjai kerültek terítékre.

Alcatel Pop 2 4 colon

Egyelőre ezekkel kapcsolatosan csak kevés részletre derült fény, ám azt már ezek alapján is látni lehet, hogy nagyjából mire számíthatnak azok, akik az Alcatel középkategóriás újdonságai között szeretnék megtalálni az igazit. Az új eszközök vonalvezetése jóformán teljesen azonos, a különbségeket a képernyő mérete szüli. Az első dolog, ami a szemrevételezést követően rögtön feltűnhet, hogy mindegyik megkapta a Google által – az Android L-lel – bevezetett "Material" kezelőszerv-dizájnt (a sajtóképeken az egyik modell még nem ezzel tűnt fel, de a kiállított példány már igen). Ennek megfelelően a kijelzőik alatt sorakozó ikonok trióját egy háromszög, egy kör és egy négyzet alkotja, ráadásul a kör kék kiemelést kapott. Az operációs rendszer szerepét egyelőre még nem az Android L tölti be, viszont a frissességre egyáltalán nem lehet panasz. Minden esetben az Android 4.4 KitKat rajzolódik ki az eltérő képátlójú kijelzőkön, és talán a gombok már arra utalnak, hogy az "L" is érkezni fog a gépekre.

Alcatel Pop 2 5 colon

A Pop 2 sorozat egyelőre négy androidos okostelefonnak ad otthont. Ezek a szerkezetek rendre 4, 4,5, 5 és 5,5 hüvelykes megjelenítőkkel lesznek ellátva. A fél colonkénti lépéseknek köszönhetően minden érdeklődő megtalálhatja a tenyerébe leginkább passzoló kivitelt. A legkisebb és a legnagyobb mobiloknál egyelőre nem tudható, de a két középső konfiguráció már biztosan 64 bites lesz. Az Alcatel ezeknél a készülékeknél egy Qualcomm Snapdragon 410 szériás chipet vett használatba. Az MSM8926 chip került ezekbe, ami az energiahatékonyságra kihegyezett, 1,2 GHz-es órajelű Cortex-A53 processzormagokból alkotott kvartetten túlmenően egy Adreno 306 grafikus feldolgozó egységet is tartalmaz. Továbbá a szóban forgó lapka velejárója még az is, hogy négyes kategóriájú 4G LTE modemmel is szolgálnak majd a 4,5 és 5 hüvelykes telefonok, vagyis 150 Mbps-os le- és 50 Mbps-os feltöltési sebesség támogatott.

Alcatel Pop 2 4.5 colon

Érdekesség, hogy ezeken felül a Pop 2 telefonszériának lesz még egy ötödik tagja is. Erről a készülékről egyetlen konkrétum derült ki, méghozzá az, hogy Windows Phone 8.1 operációs rendszer teljesít rajta szolgálatot. Ennek az előlapjára nem került kezelőszerv, minden szükséges billentyű virtuálisan fog megjelenni a kijelzőjén.

Végül lássuk a család legnagyobb tagjának ígérkező táblagépet, az Alcatel Pop 8S-t. Ezt a készüléket a jelenleg legnagyobb népszerűségnek örvendő 8 hüvelykes kijelzővel küldték harcba, így meglehetősen sok vetélytárssal kell majd szembenéznie. Az operációs rendszer szerepét ezúttal is az Android 4.4 KitKat fogja betölteni. Arról ezúttal nem esett szó, hogy a 64 bit szerepel-e a tarsolyában, az viszont már biztos, hogy 4G LTE modem is van a kapcsolati lehetőségei között. Két kamerát szállít a Pop 8S, így lehetőséget nyújt videóhívások folytatására, valamint fotózni is lehet majd vele. A különböző régiók valamelyest eltérő modelleket fognak kapni, Európába 8 megapixeles főkamerával fut majd be ez az újdonság, a latin-amerikai régió és az Egyesült Államok viszont 3 MPixelessel kell, hogy beérje. A szerkezet 7,9 milliméter vastag házban lakik, így nem igényel nagyobb helyet, mint egy kisregény, és a tömege is csak 309 gramm, tehát innen nézve sem jelent komolyabb terhet egy táskába csúsztatva. Előreláthatólag az Alcatel Pop 8S azok számára lesz jó választás, akik sokat utaznak, és folyamatos internetkapcsolatra tartanak igényt.

Alcatel Pop 8S

Az Alcatel Pop termékcsalád tagjaira korábban is jellemző volt, hogy rengeteg színben kerülnek a boltok polcaira, és ez a jövőben sem fog változni. Jelen állás szerint a megszokott fekete fehér mellett leginkább a zöld, az aranysárga, a kék, a piros és a lila fog dominálni. A megjelenés időpontjáról egyik esetben sem szólt a fáma, és az árakról is csak annyit mondott az Alcatel, hogy okosan lesz mindegyik konfiguráció elhelyezve a kínálatban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward