Színes Dell-netbookok gyerekeknek

A Dell legújabb Latitude 2100-as sorozatú netbookjaival leginkább a gyerekeknek, azon belül is elsősorban a tanulóknak szeretne kedveskedni.

Színes Dell-netbookok gyerekeknek

A Dell legújabb Latitude 2100-as sorozatú netbookjaival leginkább a gyerekeknek, azon belül is elsősorban a tanulóknak szeretne kedveskedni.

A 10,1-hüvelykes hordozható gépet a fiatalabb, 12-év körüli tanulók igényeire szabták a Dell mérnökei. Éppen ezért kívülről megfelelő védelemmel, azaz gumírozott bevonattal látták el őket, ami remélhetőleg ellenál a kisebb eséseknek. A belső összetevők is tükrözik a gyerekközpontúságot, ugyanis nem csak az érzékeny HDD-vel, hanema jóvál ütésállóbb SSD-vel is szállíthatják a Dell újdonságát. Mindezeken felül még érintőképernyőt is szerelnek bele a Dell mérnökei, ami élvezetesebbé, interaktívabbá teheti a tanulást a géppel.

Ha betekintünk az 1,5 kg tömegű gép belsejébe, akkor a megszokott netbook-kép tárul elénk: 1,6 GHz-es Intel Atom N270 processzor 1 GB memóriával (ami bővíthető 2 GB-ra). 10,1-hüvelykes kijelzőjén maximálisan 1024 x 576 pixel felbontású kép jeleníthető meg. Háttértárak esetén széles palettáról választhatunk: 16 GB-os SSD-tól a 250 GB-os HDD-ig terjed a választék. Operációs rendszerek terén is elég nagy mozgásteret ad a Dell: Windows XP-t, Vista-t vagy Ubuntu Linuxot kérhetünk a gépbe. Természetesen kétféle akkumulátort kínál hozzá a Dell, egy 3- és egy 6-cellásat.

A Dell még külön kézikocsit is készített a netbookokhoz, amibe akár 24 darab ilyen netbookot csatlakoztathatunk. A Dell Latitude 2100 alapfelszerelés ára 369 dollár, de egy 16 GB-os SSD-vel és Windows XP Home változattal szerelt gépért már 499 dollárt kérnek el. Kék, fekete, zöld, arany és vörös színekben fognak piacra kerülni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward