Szilárd tintával ígér olcsó színes nyomtatást a Xerox

Nem kevesebbet vállalt magára a Xerox, mint a színes nyomtatás forradalmasítását egy új, viaszos tintatechnológia segítségével, amely akár 62%-al is lenyomhatja a színes nyomtatás oldalankénti árát.

Szilárd tintával ígér olcsó színes nyomtatást a Xerox

Nem kevesebbet vállalt magára a Xerox, mint a színes nyomtatás forradalmasítását egy új, viaszos tintatechnológia segítségével, amely akár 62%-al is lenyomhatja a színes nyomtatás oldalankénti árát (a technológia már rég be volt jelentve, de eddig nem találkozhattunk vele boltokban).

Egyetlen hátránya a dolognak, hogy a jelenlegi nyomtatók nem tudnak mit kezdeni az új "krétapatronokkal", így meg kellett alkotniuk a ColorQube nyomtatót is, amely önmagában igazából semmi extrát nem kínál, ugyanolyan, mint bármilyen más multifunkcionális nyomtató; egyetlen lényegi különlegessége értelemszerűen az, hogy az új viasztintát használja - ami konkrétan úgy néz ki, hogy a nyomtatáshoz megolvasztja a viaszt, rápermetezi egy forgódobra, ami aztán felviszi azt a papírra.

Ursula Burns, a Xerox elnöke úgy fogalmazott, hogy az árak leszorításával szeretnék rávenni az embereket arra, hogy bátran használjanak színeket, és hogy minél több fekete-fehér nyomtatót cseréljenek ki színesekre. Mint mondta, a tavalyi év folyamán mintegy 2,25 trillió oldalt nyomtattak ki a világ irodáiban összesen, ám ennek csupán a 15%-a volt színes.

Ami tehát mindaddig nagyon szépen és jól is hangzik, amíg az ember meg nem tudja azt is, hogy a ColorQube nem kevesebb, mint $20.000-ba kerül. Ami persze egyszeri kiadás, és az olcsó tintával együtt hosszú távon még így is jelenthet megtakarítást, de ennek ellenére elég sokkoló összeg ahhoz, hogy első pillantásra lerontsa az új, olcsó tinta amúgy jó hírét. De persze idővel, ha mások is átveszik a technológiát, és így az azt használó nyomtatók ára is lejjebb szorul, úgy már tényleg lehet valami a dologból, ám hogy erre mikor kerül sor, az még a jövő zenéje.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward