Szia! Kata vagyok, van még egy Pepsid?

Befutott a Pepsi Phone P1 okostelefon, ami a középkategóriában próbál majd az italgyártó nevét meglovagolva érvényt szerezni magának.

Szia! Kata vagyok, van még egy Pepsid?

A Pepsi márkajelzése sokféle terméken feltűnt már az elmúlt évtizedek során, és most már okostelefon is van a piacon ezzel a névvel. A Pepsi Phone P1 nevű eszköz létezésével kapcsolatban néhány hete már hallani lehetett pletykákat, most pedig már hivatalos keretek között számolhatunk be az érkezéséről. Az új mobil nem meglepő módon a kelet szülötte; a gyártásért a Shenzhen Scooby Communication Equipment felel, ami licenceli a Pepsi márkanevet ehhez a készülékhez.

A Phone P1 a középkategóriát veszi célba, és bár helyenként egy kicsit már idejétmúlt a hardvere, egészen korrekt képességek birtokában van. Az előlapot kitöltő megjelenítő kifogástalan képminőséget szállít, ami az IPS technológiának és az 1080p-s felbontásnak köszönhető. Egészen nagy, 5,5 hüvelykes a felület, szóval már a phabletek közé sorolható. Az eszköz kamerarendszere két főt számlál. A Phone P1 előlapjára egy 5 megapixeles megoldás került, ami értelemszerűen nemcsak a videóhívások bonyolítására alkalmas már, hanem önarcképek készítésekor is jól vizsgázik. A hátoldalára pedig már egy 13 MPixeles kamera került, ami egészen jó rekeszértékkel (F/2.0) dolgozik, és az alapját egy 1/3,06 hüvelykes érzékelő adja. Ha videózásra kerülne a sor, akkor Full HD támogatásról tesz tanúbizonyságot a mobil, és a LED-es segédfény jelenlétének köszönhetően akár egy sötét helyen is bátran munkára lehet fogni. A Pepsi Phone P1 frissességével egyáltalán nincs gond, az Android 5.1 van rajta jelen, ráadásul extrákkal is lehet számolni, mert a fejlesztője a dido OS néven futó felhasználói felületet húzta rá.

Napjainkban szinte már minden eszközben 64 bites központi chip lapul, a pepsis mobilban viszont a 32 bites matuzsálem MediaTek MT6592 jut szerephez, ami nagyon sok alkalommal bizonyított már az elmúlt évek során. Ebben nyolc darab 1,7 GHz-es órajelen munkálkodó Cortex-A7 processzormag van egy Mali-450 MP4 grafikus feldolgozóval karöltve. Az okostelefonban a rendszer számára 2 GB-nyi memória biztosított, ami az átlagfelhasználók részére már éppen elegendő. A háttértár tekintetében 16 GB-os kapacitással lehet számolni, ez már alapvetően nem kevés, de akkor sincs gond, ha idővel mégis fogytán lenne a szabad terület, hiszen bővíthető microSD-vel. A telefon 4G LTE hálózati modemmel felvértezve érkezik, amit itt azért kell különösen kiemelni, mert eredendően a MediaTek lapkája csak 3G képes lenne, de a kínai mérnökök szerencsére gondoskodtak az LTE-ről. Van ezen felül a kelléktárában 802.11 a/b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 4.0 modul és A-GPS vevő is – sajnos az extrákról nem esett szó. A Pepsi márkajelzését viselő készülék kettő SIM kártyát tud egyidejűleg kezelni, így még több ember számára lehet vonzó alternatíva.

A Phone P1 minőségi anyagokból épül fel, és bár kerekdednek egyáltalán nem lehet nevezni, azért a dizájnerek próbálták annyira lekerekíteni az éleket, hogy kényelmes legyen tenyérben tartani. Még az előlapra is 2.5D profilú karcálló védőüveg került. A biztonságra is kellő figyelmet fordítottak a kínai vállalatnál, ennek köszönhetően egy ujjlenyomat-olvasóval is meg lett toldva; ezt az egységet a hátoldalára, a kamera alá „pakolták” a tervezők. Az üzemideje átlagosnak ígérkezik, egy 3000 mAh-s kapacitású akkumulátor kapott helyet a borítása alatt. A készülék dobozában egyebek mellett még egy védőtok is felfedezhető, szóval ilyen téren sem érheti szó a ház elejét.

A Pepsi Phone P1 első körben Kínában kerül majd forgalomba, egy közösségi finanszírozású projekt keretében kerül erre sor. Az nem derült ki eddig, hogy a Shenzhen Scooby Communication Equipment milyen szerződést kötött az italgyártóval, így következtetni sem tudunk arra, hogy mely régiókban tűnhet fel az eszköz. Nagyon jó áron kezd, mindössze 110 dollárért hozzá lehetett jutni, de az csak limitált ajánlat volt, és a végleges ára 200-210 dollár körül alakul – még így sem rossz ajánlat, azonban ennyiért már vannak erősebb konfigurációk is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward