Shop menü

SZERÉNY TAGGAL BŐVÜLT A HONOR X MOBILSOROZAT

Csendes rajtot vett a Honor X6b, és legfeljebb az üzemidejével lesz képes kiemelkedni a tömegből.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Szerény taggal bővült a Honor X mobilsorozat

A Honornál az X sorozat mindig is az olcsóbb, elérhető áru okostelefonokat fogta össze, és nincs ez másként jelen esetben sem. Az X6b lényegében az X6 modell harmadik generációja, 2022-ben került a boltokba az X6, majd 2023-ban követte az X6a, most pedig az X6b-vel ismerkedhetünk meg közelebbről.

A Honor X6b az eddigieknél nagyobb teljesítményt és gyorsabb töltést hoz az érdeklődőknek.

Az újdonság egy 6,56 hüvelykes megjelenítővel lépett színre, ami 1612 x 720 képpontos felbontást vonultat fel. A panel 90 Hz-es működésre képes, IPS technológiás alapot használ, széles betekintési szögeket biztosítva ezáltal. A fényereje 780 nit lehet, ezt a teljes felületén tudja biztosítani, így napsütésben is egész jól leolvashatónak bizonyulhat.

Galéria megnyitása

Már a MagicOS 8.0 grafikus felhasználói felület fogadja az érdeklődőket, ami egyben azt is előre vetíti, hogy az Android 14 operációs rendszer munkálkodik a háttérben. Az új MagicOS-sel itt már meg fog jelenni a Magic Capsule az előlapi kamera körül, az iOS-es Dynamic Island mintájára. Arról nem szólt a fáma, hogy frissítések terén mire lehet majd itt számítania a vásárlóknak, de legalább aktuális alappal indul a szerény árazása mellett.

Galéria megnyitása

Egy 5 megapixeles kamera került a Honor X6b frontjára. Nem kell sokat várni az önarcképek minőségétől, de legalább az 1080p felbontású videózást támogatja a termék.

Galéria megnyitása

A hátlapon kettő kamera található, szemben az X6a esetén látott három kamerával, de igazság szerint egy is elég lenne. Az X6b már nem kapott makrózásra alkalmas kamerát, de az egyébként sem alkotott maradandót, és az egy szem társkamera is csak a portrémódnak nyújt segítséget. A főkamera legalább már egy 50 MPixeles szenzort használ, ami minimális minőségromlás mellett nyújt 2-szeres szenzorzoomot, támogatja a PDAF eljárást, és össze tudja vonni a szomszédos pixeleket.

Galéria megnyitása

A tervezők a MediaTek Helio G85 rendszerchippel vértezték fel az alsókategóriás mobiltelefont, nem kell túl nagy tempóra számítani, de az alapfeladatokat tisztességesen fogja elvégezni. Egy sok éves, jól bejáratott alapról van szó, ami korábban már több Honorban is megfordult más gyártók termékei mellett. 4 vagy 6 GB memóriával lesz elérhető az X6b, a tárhely pedig 128 vagy 256 GB lehet, a felhasználó választásától függően. Van bővítési lehetőség microSD kártya révén.

4G LTE mobil hálózati modemmel és VoLTE támogatással érkezik az újdonság. Szerencsére rendelkezik a készülék NFC chippel is, miközben biztosít egy Bluetooth 5.1 modult, valamint 802.11ac szabványnak megfelelő, kétsávos Wi-Fi-t is. Van még a tarsolyában A-GPS vevő, egyé extrával azonban nem kell számolni.

A Honor X6b nagyjából olyan vastag lett, mint az elődje volt, 8,4 milliméteres, de felszedett egy keveset, 192 grammra hízott. Fekete, zöld, kék és lila színben is megvásárolható lesz a szerkezet. C-típusú USB csatlakozó található a gépezet alján, és rendelkezik még 3,5 milliméteres Jack csatlakozóval is – innen egyelőre még nem tűnt el. Az ujjlenyomat-olvasó is biztosított, ennek a kereten találtak helyet a tervezők.

Galéria megnyitása

Egy 5200 milliamperórás kapacitású akkumulátornak ad otthont az okostelefon, így az üzemidő aránylag jól alakulhat, hiszen itt a hardveres oldalon nincs nagyobb fogyasztó a megjelenítőn túl. Akár 3 napot is átvészelhet egy feltöltést követően, némi odafigyeléssel. Tölteni már 35 wattos teljesítménnyel lehet a mobilt, amit még némelyik csúcskategóriás mobil is megirigyelne. Persze ez ma már nem egy extrém érték, de az elődje csak 22,5 W-ot támogatott.

A Honor X6b bevezetésével kapcsolatos információ nem áll rendelkezésünkre, nem tudni, hogy mikor fog a boltok polcain landolni, és az sem ismert, mennyibe kerül majd. Előre láthatólag 50-60 ezer forint körül érkezhet majd a hazai boltokba.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére