Szeptemberben jön az LG V20 (frissítve)

És amennyiben minden a tervek szerint alakul, akkor már az Android 7.0 teljesít majd rajta szolgálatot.

Szeptemberben jön az LG V20 (frissítve)

Ahogy arra már egy ideje számítani lehetett, az LG a G5 csúcsmodell mellett egy másik zászlóshajót is bemutat idén. Immár hivatalosan is megerősítést nyert az LG V20 érkezése, ami ráadásul olyannyira előremutató lesz, hogy már az Android 7.0 teljesít majd rajta szolgálatot – árulta el a gyártó.

LG V10

Az LG V10 a tavalyi év egyik legjobb okostelefonja lett. Szinte páratlan teljesítményt nyújtott a hangzásvilágát és a kamerarendszerét figyelembe véve is, valamint úgy általában véve is szinte minden területen megállta a helyét. Az utódja lesz az első Android 7.0-t futtató szerkezet, ami nem Nexusként vonul be a történelembe. Az LG Electronics a napokban kiadott hivatalos közleményében árulta el, hogy a dél-koreai szakemberek különösen szoros együttműködést építettek ki a Google munkatársaival, és ennek eredményeként kerülhet itt ilyen hamar bevetésre az Android Nougat operációs rendszer.

Az LG V20 kapcsán mostanra kiderült, hogy 5,5 hüvelykes megjelenítő feszíthet majd az előlapján, ami „csak” Full HD felbontásnak fog otthont adni. Ha minden igaz, akkor a teljesítményéről a Qualcomm Snapdragon 820 besorolású MSM8996 fog gondoskodni. Érdekes módon tehát az LG nem tervezi bevetni a Snapdragon 821-et – amit egyébként a Samsung is elkerült valamilyen oknál fogva a Galaxy Note7 esetében. A rendszermemória 4 GB-os méretet ölthet, a háttértár tekintetében pedig majd a felhasználók dönthetnek arról, hogy 32 vagy 64 GB-tal kérik a csúcsra járatott okostelefont. Információink szerint lesz bővítési lehetőség is, akár 256 GB-os memóriakártyákkal is képes lesz boldogulni a V20. A főkamerája 20 megapixeles fotók készítésére lehet majd alkalmas, az előlapi képalkotó pedig 8 MPixelesnek ígérkezik – videózásnál 4K felvételek megörökítését lehet kilátásba helyezni. Természetesen a fényképezést LED-es villanó is segíteni fogja. Végül már azt is tudni véljük, hogy egy 4000 mAh-s akkumulátor kerül majd a hátoldala mögé, vagyis az üzemideje biztosan kellemes lesz. A keretére C-típusú USB került és támogathatja majd a Quick Charge 3.0-t. Ezeket az adatokat mindazonáltal még érdemes fenntartással kezelni, ugyanis nem a kiadott sajtóanyagból származnak.

„Az LG V20 új szabvány lesz a prémiumkategóriás okostelefonok terén a több ponton is továbbfejlesztett multimédiás képességeinek köszönhetően” – nyilatkozta Jo Junho, a pénzügyi részleg egyik illetékese az érkező újdonság kapcsán. A V20 tehát azokon a területeken ismét szeretne az élre állni, amikben az LG V10 a mai napig etalonnak számít, de egyébként a fenti specifikációban semmi kirívót nem lehet felfedezni, szóval megint a körítés lehet az, amire kiemelt figyelmet fordíthatott a vállalat.

LG V10

Az LG-nek egyébként most különösen nagy szüksége lenne egy sikeres felsőkategóriás okostelefonra, ugyanis a G5 hatalmas csalódás lett az eddigi eladási számokat figyelembe véve. A felhasználók igen ritkán választják a dél-koreaiak innovatív megoldássokkal tűzdelt készülékét, és ez a gyártó pénzügyi jelentésein is visszatükröződött ez az elmúlt hónapokban.

Zárásul pedig még egy dologra kell kitérni az LG V20 bejelentése kapcsán. A gyártó kiemelte a szóban forgó hivatalos közleményben, hogy az LG Electronics és a Google aláírt egy globális szabadalmi licencszerződést (lényegében egy kiterjesztett kereszt-licenc megállapodásról van szó), melynek keretében 2023-ig egészen biztos, hogy folytatják a közös munkát. Az LG az Android és az Android Wear mögött is teljes mellszélességgel állt ki, ennek eredményeként számolhatunk be erről a fejleményről. Az LG szállította a Google-nek a Nexus 4, Nexus 5 és Nexus 5X okostelefonokat is, ezzel egyedülálló módon már három Nexus mobilt tett le a dél-koreai alakulat az asztalra.

FRISS:

Időközben már arra is fény derült, hogy az LG pontosan mikor fogja reflektorfénybe állítani az új zászlóshajót. A gyártó szeptember hatodikán indítja útnak a V20-at, és hiába zajlik majd ez idő alatt az IFA Berlinben, a dél-koreai alakulat San Franciscoban rántja majd le a leplet a csúcsmodellről. Az ezt követő napon pedig Szöulban is tart majd egy nagyszabású rendezvényt az LG, ahol szintén a V20 kapja majd a főszerepet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward