Szeptemberben jöhet a következő iPhone

Vagy talán iPhone-ok, hiszen a rengeteg pletyka közül az egyik az, hogy készül az olcsóbb kistesó is.

Szeptemberben jöhet a következő iPhone

Az Apple következő nagy újdonságának a megjelenési ideje az első olyan iPhone pletyka az elmúlt hosszú hónapokból, aminek szinte biztosan meg lehet az alapja. A bevetési időpontot taglaló információkat az AllThingsD indított útnak, innen pedig ritkán kap szárnyra alaptalan dolog, legalábbis a tapasztalataink szerint.

Az iskolakezdésre időzített bemutató már egyáltalán nem lenne meglepetés a cupertinóiaktól, ugyanis a jelenlegi zászlóshajó, az iPhone 5 is szeptemberben futott be. Ennek a leleplezésére egészen pontosan 21-én került sor a tavalyi évben. Idén az Apple egy kicsit korábbi, szeptember 10-i dátumot tűzött ki az ATD értesülései szerint. Ekkor kerülhet sor az új iPhone(-ok) mellett az Apple legújabb mobilos operációs rendszerének, a radikálisan új ruhába öltöztetett iOS 7-nek a bevetésére is. Az iOS 7 egyébként már jelenleg is elérhető, most éppen az ötödik bétáját tapossa - a júniusi debütálása óta már sokat változott.

Az iOS 7 és a mostani iOS 6 egymás mellett.

Idén egyébként érdekes módon a legkevésbé sem az iPhone 5S néven emlegetett iPhone 5 utód áll a híresztelések célkeresztjében, hanem egy olcsóbb okostelefon terve. Az állítólagos iPhone 5C-ként emlegetett modell megjelenésére valamikor idén fog sor kerülni - talán éppen a következő hónapban -, legalábbis ezt híresztelik már egy ideje eléggé harsányan. Az "iPhone 5C" rengeteg fotón felbukkant az elmúlt időszakban, melyek alapján az eszköz polikarbonát hátlappal rendelkezhet majd, ami az iPodok színvilágát hozhatja el a mobilok körébe.

Az iPhone 5-öt leváltó csúcsgép esetében a várakozások egyébként a kamera és a központi processzor javulásában bíznak, amik igazából minden esetben alapnak számítottak eddig. A kijelző ezúttal vélhetően marad majd a régiben, vagyis 4 hüvelykes, ám egy érdekes innovációra így is van kilátás a külsőt illetően. Nem kizárt, hogy már valóban fel fog tűnni az ujjlenyomat érzékelő, ami a Pantech Vega LTE-A hátlapján is ott díszeleg. Az Apple-nél ennek a találgatásnak a tavaly felvásárolt Authentec ad kiindulópontot - a mobil biztonsági cég rengeteg, ilyen szenzort leíró szabadalommal és tervvel rendelkezik.

Az Apple egyelőre nem kívánta kommentálni a szeptember 10-i eseményről szóló pletykákat. Az okostelefon(ok) és a telefonos operációs rendszer mellett más is terítékre kerülhet, hiszen a háttérben nem egy projekt fut. Példaképpen említhetnénk az okostelevíziókat, valamint az okosórákat is. Továbbá a Mac OS X legfrissebb, Mavericks kódnevű verziója is a következő hetekre várható.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward