Szeptemberben érkezhet az új iPhone

Egy német szolgáltató hozta nyilvánoságra, hogy szeptember második felére kereskedelmi forgalomba kerül az Apple következő okostelefonja.

Szeptemberben érkezhet az új iPhone

Az Apple következő okostelefonjára nagyon sokan kíváncsiak. Ahogy az lenni szokott, már most Dunát lehetne rekeszteni az elképesztő mennyiségű „kiszivárgott” információval, illetve valódinak vélt, egyébként feltételezhetően hamis mobilokkal.

Bár eleinte ezeknek nem érdemes nagyobb jelentőséget tulajdonítani, most mégis úgy fest, hogy némi biztos forrásból származó adat bukkant fel. A következő generációs iPhone állítólagos debütálási dátumát egy német szolgáltató hozta nyilvánosságra. A Deutsche Telekom hasonlóan az elmúlt évek rutinjához, idén is az elsők között bocsájthatja kereskedelmi forgalomba az Apple új okostelefonját. És, hogy mikor kerülhet erre sor? Nos, a legfrissebb értesüléseink szerint úgy fest, szeptember 19-e lesz az iPhone 5S-t leváltó modell nagy napja. Ez az időpont ráadásul nemcsak azért számít hihetőnek, mert egy nagy szolgáltató áll az információ hátterében, hanem abból fakadóan is, hogy az előző három eszköz – 2012-ben az iPhone 5, tavaly pedig az iPhone 5S és 5C – is az év ezen időszakában lépett színre, valamint pénteki napról van szó, ami szintén stimmel a korábbi stratégiákkal összevetve.

Az Apple-nél bevett szokás az is, hogy 10-12 napot hagynak a bemutató és a tényleges forgalomba kerülés között, így mivel a fenti dátum már az utóbbi időpontra vonatkozik, a cupertinóiak feltételezhetően szeptember második hetében fogják reflektorfénybe állítani az új iPhone-t. A többi pletyka közül egyet érdemes még kiemelni, méghozzá a nagyobb kijelzőre vonatkozó dolgokat, ezek a hírek ugyanis szintén igazak lehetnek. A soron következő iPhone minden bizonnyal a mostani 4 hüvelykesnél nagyobb átlójú megjelenítővel lesz már ellátva, és az eddigi tendenciát figyelembe véve a legtöbbször szóba került 4,7 colos pletykák lehetnek az igazak, a nagyobb, 5,5-ös híreszteléseket érdemes komoly fenntartásokkal kezelni. Vélhetően a pixelsűrűséget is tovább fogják növelni, de a szabványos felbontásokat továbbra is elkerülik, így ezúttal is egyedi arányokra kell számítani.

Mivel a legtöbb nagy gyártó már bemutatta az idei évre tervezett csúcsmodelljét – legutóbb a G3 lépett színre, azt megelőzően pedig a HTC, a Samsung és a Sony is leleplezte a saját megoldását –, most egy lélegzetvételnyi szünet következhet, míg szeptember elején színre lép az iPhone. Persze egyelőre azt csiripelik a madarak, hogy nyáron sem fogunk unatkozni, mivel állítólag a HTC és a Samsung is dolgozik olyan mobilon, ami Quad HD kijelzőt vonultat fel, ráadásul a Google I/O alatt akár új referencia modell is befuthat, ám ezekről egyelőre semmilyen hivatalos adatunk nincs.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward