Szeptemberben érkezhet a Sony Xperia táblagép

A kiszivárgott információk alapján a Sony hamarosan piacra dobhatja a legújabb táblagépét, ami ezúttal az androidos okostelefonokat sorakoztató Xperia márkanéven kerül majd kereskedelmi forgalomba. Az előző tabletekkel nem tudtak igazi áttörést elérni, valószínűleg ezért döntöttek a népszerű név bevetése mellett.

Szeptemberben érkezhet a Sony Xperia táblagép

A kiszivárgott információk alapján a Sony hamarosan piacra dobhatja a legújabb táblagépét, ami ezúttal az androidos okostelefonokat felsorakoztató Xperia márkanéven kerül majd kereskedelmi forgalomba. Az előző tabletekkel nem tudtak igazi áttörést elérni, valószínűleg ezért döntöttek a népszerű név bevetése mellett.

A kiszivárgott anyag egy diasor formájában került napvilágra, így viszonylag részletes képet kapunk a készülő újdonságról. A tervek szerint a Sony eszköze egy teljesen új képernyőméretet hoz magával, ugyanis a megjelenítője 9,4 hüvelykes átmérővel rendelkezik, a felbontása pedig a nagyobb társaihoz hasonlóan, 1280 x 800 képpontos lesz. Az operációs rendszer szerepét az Android 4.0 töltheti be, ám ha a fejlesztések jó ütemben haladnak, akkor a Jelly Bean sem zárható ki.

A masina sebességéért az Nvidia felel, egészen pontosan egy Tegra 3-as lapka, mely összesen 4+1 Cortex-A9 magot rejt, a grafikus feladatokért pedig egy 12 feldolgozós GeForce ULP felel. Az órajeleket egyelőre nem ismerhettük meg, és a Tegra esetében igen széles a választék, így következtetni sem lehet erre. A rendszermemória 1 GB-os méretet öltött, a háttértár pedig választásunktól függően 16, 32 vagy 64GB lehet.

A Tablet S-t leváltó készülékben elől egy 1 megapixeles kamerát találunk majd, hátrafelé pedig egy 8 MPixeles egység figyel. Az Xperia megörökölte az elődjétől a hátlap érdekes formavilágát, de annál jóval kompaktabb lesz. A tábla alumínium háza cseppálló lesz, de a különböző minősítéseket hanyagolták, így ez valószínűleg inkább csak jelzésértékű, és néhány csepp esőre vonatkozik. A masinát ellátó akkumulátor 6000 mAh-s kapacitással bír, és a diasor alapján ez várhatóan elegendő lesz tíz órás üzemidő eléréséhez.

A Sony Xperia tablet tehát meglehetősen jónak ígérkezik, és ezt az adatkommunikációs terület csak még tovább erősíti, hiszen a 802.11 b/g/n WLAN és a Bluetooth 3.0 mellett 3G HSPDA hálózati modem is helyet kapott benne, így sokak számára kínálhat vonzó alternatívát. Jelen állás szerint, a megjelenésre valamikor szeptemberben kerül sor. A 16 GB-os alap modell ára 450 dollár lehet, utána minden egyes tárhely duplázásért +100 dollárt kell fizetnünk.

Az 570 grammos újdonság mellé sok divatos és persze hasznos kiegészítő is készül. Lehet majd hozzá vásárolni töltőállomást, dokkolót, külső hangszórót, hét árnyalatban megjelenő védőtokok, és természetesen billentyűzetet is, ami egy állvánnyá alakítható tokkal lett ötvözve.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward