Szeptember végén fontos bejelentést tesz a Google

Érkezhetnek az friss Nexusok az Android 6.0-val karöltve, és egyéb újdonságokkal is számolni kell.

Szeptember végén fontos bejelentést tesz a Google

Rövidesen minden kiderülhet az új Nexus okostelefonnal, illetve okostelefonokkal kapcsolatban, merthogy állítólag ezúttal már nemcsak egy, hanem rögtön kettő új referencia modellel várja majd a vásárlókat a Google. Már csak néhány nap, és végleg debütálhat az Android 6.0 Marshmallow és kísérete.

A keresőóriás hamarosan egy nagyszabású rendezvényt fog tartani San Franciscóban. A vállalat szeptember 29-ére tűzte ki a bemutatója dátumát, ottani idő szerint kilenckor kezdődik az esemény, ami azt jelenti, hogy Magyarországon délután 6 órától lehet majd élőben nyomon követni a mozzanatokat. A Google nem sok információval szolgált arra vonatkozóan, hogy mire lehet számítania az érdeklődőknek, de már mindenki tényként kezeli, hogy az új Android, és az őt kísérő eszközök debütálására kerül majd sor a fent említett napon.

Az Android 6.0 már nem sok érdekességet tartogat, a Google ugyanis május végén, a Google I/O rendezvény keretében lerántotta róla a leplet, és kiderült a legtöbb jelentős újítása. A Marshmallow kódnévre hallgató kiadás biztonságosabb lesz, hiszen az appok felett nagyobb felügyeleti jogot kapnak a felhasználók, nagy hangsúlyt fektet az energiahatékonyságra, támogatja a biometrikus azonosítás lehetőségét és fontos szerephez jut benne az Android Pay.

A hamarosan megrendezésre kerülő sajtóesemény éppen ezért inkább a hardverekről fog szólni. Itt mutatkozhat be az új Nexus páros. Az LG és a Huawei is felsőkategóriás okostelefonokkal készül, a dél-koreaiak mobilja a Nexus 5X névre hallgathat, a Huawei pedig a Nexus 6P-t húzhatja elő a kalapjából. A Nexus 5X egy szerényebb gépezet lehet egy 5,2 hüvelykes Full HD panellel, mely felett egy 5 megapixeles képalkotó van; a főkamerája jelen állás szerint 12 MPixeles lehet – akárcsak az iPhone 6s modelleknek. Ebben a gépben egy Snapdragon 808 lapka dolgozhat 3 GB-nyi rendszermemória kíséretében, szóval az LG a G4-nél bevált felállást alkalmazhatja. A Nexus 6P a társánál sokkal nagyobb, 5,7 colos panellel állhat elő, amire már Quad HD felbontás lehet kifeszítve. Kamerák tekintetében itt egy 8 és 12 megapixeles párossal számolhatunk, az eddigi „szivárgások” alapján. A sebességért a Nexus 6P esetében már egy Snapdragon 810 SoC felelhet, melyhez szintén 3 GB-nyi RAM társulhat. Mindkettő telefon fedélzetén lesz ujjlenyomat-olvasó – nem meglepő módon, hiszen az Android 6.0 egyik fontos újítása ez.

Mi jöhet még? Ezúttal a pletykák nem szóltak új Nexus táblagépről, viszont már elég régiek a Nexus 9-et közre fogó referencia tabletek, így nem lenne teljesen váratlan, ha a Google frissítené ezeknek a kínálatát is. Ami viszont biztosnak tűnik, hogy érkezik az új Chromecast. Ez néhány napja már egy gyenge minőségű képen is „körbeszaladt” az interneten a 9to5Google-nek köszönhetően. Az újdonság már egészen színes egyéniségnek ígérkezik, és jobb Wi-Fi-vel fog szolgálni, ami itt kulcsfontosságú szempont. A legfontosabb újításai a Fast Play és a Chromecast Audio funkciók lehetnek, de ezekről egyelőre pontosan nem tudjuk, hogy mit is takarnak.

A Google akárcsak a korábbi rendezvényeit, ezt is közvetíteni fogja online, méghozzá a YouTube-on, így mindenki kényelmesen figyelemmel kísérheti az eseményt otthonról is, nem csak a helyszínen.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward