Szeptember második hetében jöhetnek az Intel új csúcsprocesszorai

Az LGA-2011-es Ivy Bridge-E processzorok érkezésére már nem kell sokat várni - ha a friss információk pontosak.

Szeptember második hetében jöhetnek az Intel új csúcsprocesszorai

Az Intel várhatóan szeptember második hetében indítja hódító útjukra legfrissebb Core i7 Extreme sorozatú asztali processzorait, amelyek LGA-2011-es tokozással érkeznek és BIOS frissítés után kompatibilisek lesznek a jelenleg forgalomban lévő X79-es alaplapokkal is.

A Sandy Bridge-E alapú Core i7-3820, Core i7-3930K és Core i7-3970X modelleket váltó Ivy Bridge-E processzorok a Core i7-4820K, a Core i7-4930K és a Core i7-4960X típusjelzést viselik. Az új processzorok elődeikhez képest több újítást is kínálnak. Az első az, hogy Sandy Bridge helyett immár Ivy Bridge architektúrára alapoznak. Az újdonságok végre hivatalosan is kínálnak PCI Express 3.0-s támogatást, négycsatornás DDR3-as memóriavezérlőjük pedig hivatalosan is támogatja a DDR3-1866 MHz-es memóriamodulokat.

A táblázat nagyítható!
Az érkező Ivy Bridge-E processzorok tulajdonságai. A táblázat nagyítható!

Magórajel tekintetében modelltől függően 100-300 MHz közötti növekedés figyelhető meg az elődökhöz képest. Az órajel-növekedés, az új, illetve továbbfejlesztett szolgáltatások, valamint a hatékonyabb mikro-architektúra jóvoltából mindenképpen gyorsabbak lesznek az újdonságok elődeiknél, ám a gyorsulás pontos mértéke majd csak az első tesztek eredményeiből derül ki.

Az új processzorok a szeptember harmadikán kezdődő hét alkalmával mutatkozhatnak be a nagyközönség előtt, ha a VR-Zone információi helyesek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward