Szeptember 11-én indul útjára a Bay Trail-T

Nem sokkal az iskolakezdés után már elérhetőek lesznek az új SoC-ok.

Szeptember 11-én indul útjára a Bay Trail-T

Az Intel friss, Bay Trail-T platformja úgy néz ki, hogy szeptemberben rajtolhat el, az akkor megrendezésre kerülő IDF alatt. Az új chipek már továbbfejlesztett mikroarchitektúrával rendelkeznek majd, és végre szakítanak a PC-s fronton gyenge és rossz driver ellátottságú PowerVR grafikus vezérlővel.

A Bay Trail-T az induláskor négyféle kiadásban lesz elérhető, ezek a Z3770, a Z3770D, a Z3740 és a Z3740D. Mind a négy SoC négymagos központi egységet tudhat magáénak. A “D” jelöléssel ellátott processzorok maximálisan 1920 × 1200-as felbontást támogatnak, míg a többiek esetében a maximum a 2560 × 1600 pixel.

A Z3740D és a Z3770D memória sávszélessége 10,6 GB/s és maximum 2 GB DDR3L-RS 1333 MHz memóriával képes együtt dolgozni. Ami a működési frekvenciákat illeti, a Z3770 és a Z3770D órajele 2,4 GHz-nél áll meg, amíg a Z3740 és a Z3740D 1,8 GHz-en végzi a feladatát.

A Computex alkalmával az Intel bemutatta a Silvermontot, mely platform arra hivatott, hogy az Intelt a mobil, illetve az okostelefonok piacán abba a pozícióba röpítse, ahová az óriás már évek óta el szeretne jutni. Ehhez kapcsolódó érdekesség, hogy az Intel egyelőre nem fejleszt saját baseband modult, hanem a Huawei ME906v LTE vagy a Huawei MU736 3G modult adoptálja a Silvermont platformra épülő eszközökbe.

A fogyasztást tekintve egyelőre nincsenek sziklaszilárd információk az új lapkákat illetően (a táblázatban szereplő értékek egy bizonyos SPD-t, "scenario power draw-t" jelölnek). Vélhetően a közeli IDF alkalmával még többet meg lehet majd tudni a Bay Trail-T részleteiről, ami döntő jelentőségű lehet a következő időszakra az okostelefonok és a tabletek vonatkozásában.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward