Szép karácsonya van a BlackBerry gyártójának

Szép karácsonya van a BlackBerry gyártójának

Kisebb tűzijátékkal örvendeztette meg befektetőit a BlackBerry okos mobiltelefonok gyártója, a Research in Motion (RIM). A profit, a forgalom és az értékesítés egyaránt kiugró tempóban nőtt a társaság üzleti évének november 27-én végződött harmadik negyedében.

A nettó nyereség és az árbevétel egyaránt 40 százalékkal, 911 millió dollárra, illetve 5,5 milliárd dollárra bővült az egy évvel korábbihoz képest, és 40 százalékkal, 14,2 millióra nőtt az eladott okos telefonok mennyisége is. A bruttó nyereségráta a június-augusztusi 42,7 százalékról 43,6 százalékra emelkedett. A BlackBerry előfizetői bázisa nettó 5,1 millió ügyféllel, 55 millióra gyarapodott. A RIM olyan elektronikus levelezési lehetőséget kínál előfizetőinek, elsősorban vállalatoknak, amelyben az üzeneteket zárt rendszerben, csak az arra illetékesek olvashatják el.

A cégvezetés külön büszke arra, hogy már nem csupán az Egyesült Államokban, hanem a világ minden táján bővül a vállalat ügyfélbázisa: szeptember-novemberben az USA-n kívül bőven az átlag felett, 48 százalékkal nőtt az előfizetők száma. Ennek alapján 5,5-5,7 milliárd dollár árbevételt várnak a 2011. február 26-án záruló negyedik üzleti negyedévben.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward