Szép eredményeket értek el a magyar tuningosok

A hétvégén megrendezett 2015-ös Gigabyte OC Workshopnak a Magas-Tátra adott helyet, ahonnan elsimerésre méltó eredményekkel tértek haza a magyar profi tuningosok.

Szép eredményeket értek el a magyar tuningosok

A videokártyák és alaplapok méltán elismert névnek tekinthető Gigabyte az elmúlt hétvégén egy különleges rendezvényt tartott, amelyre extrém tuningos körökben ismert fiatalok kaptak meghívást. A 2015-ös OC Workshopnak a festői szépségű Magas-Tátra adott helyet, a résztvevők között pedig három magyar és egy cseh tuningmester foglalt helyet. Hazánkat 04ahgy, subaruwrc és Achill3uS képviselte, a csehek pedig bluestorm-ot küldték harcba.

A főszerepet az Intel X99-es lapkakészlete kapta, hála a Gigabyte frissen piacra dobott GA-X99-SOC Champion alaplapjának, ami egy igazi bestia. A termék nem csak szolgáltatásaival és minőségi felépítésével tűnik ki az X99-es deszkák szürke kínálatából, hanem azzal is, hogy a neves tuningmester, HiCookie is a nevét adja hozzá – stílusosan, egy aláírás formájában.

A március 27-től 29-ig tartó rendezvényen sok folyékony nitrogén elpárolgott, aminek bizony meg is lett az eredménye. Az alábbi tesztkonfigurációval CPU-Z, Cinebench és XTU terén is sikerült igazán figyelemreméltó eredményeket elérni.

A tesztkonfiguráció:

• GIGABYTE GA-X99-SOC Champion alaplap

• Intel Core i7-5930K processzor

• 4*4GB G.Skill Ripjaws4 3000MHz CL15 DDR4 memóriakit, 4 csatornás kiépítéssel

• GIGABYTE GV-N960G1 GAMING-4GD GTX 960 videokártya

• Antec High Current pro 1200W táp

• Intel 120GB-os 520 sorozatú SSD

A CPU-Z-re fókuszáló kísérlet alkalmával a Core i7-5930K processzort egészen 6217 MHz-es magórajelig sikerült tuningolni. Az eredmény eléréséhez – a kitartáson és a sok-sok folyékony nitrogénen kívül – 1,948 voltos magfeszültség, 49x-es szorzó és 126,89 MHz-es BCLK beállítására volt szükség.

A processzor egyetlen aktív processzormagja ekkor -120 fokos hőmérsékleten ketyegett. Achill3uS és bluestorm kitartásának gyümölcse egy második hely lett, ami igen szép eredmény, így innen is gratulálunk hozzá!

Az Intel XTU tesztben kiváló barátunk, 04ahgy próbált szerencsét, méghozzá subaruwrc-vel karöltve. Az 5387,2 MHz-es magórajelen ketyegő, mind a hat processzormagját és 12 szálját hadrendbe fogó Core i7-5930K segítségével 2104 pontot sikerült elérni, ami a Core i7-5930K processzorok között kilencedik, a hatmagos processzorok globális ranglistáján pedig huszonkettedik helyezést ért.

CineBench R15

Cinebench R15 alatt ugyanezen beállítások mellett 1572 pontot ért el a tesztrendszer, így Core i7-5930K kategóriában sikerült elcsípni a hatodik helyet.

Cinebench R11.5

Cinebench R11.5 alatt szintén bezsebelt egy hatodik helyet 04ahgy, hála a 17,49 pontos eredménynek. Mindhárom eredményhez szívből gratulálunk!

A lelkes kis csapat

A tuningosokból álló csapat összességében szép eredményekkel. Reméljük hamarosan újabb sikerekről is beszámolhatunk. Rajtunk biztosan nem múlik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward