Szenved az amerikai telefonóriás

Szenved az amerikai telefonóriás

A Verizon Communications, a világ második legnagyobb telefontársasága közzétette negyedik negyedéves eredményét, ami alatta marad az elemzők előrejelzéseknek, mivel a növekvő munkanélküliség miatt visszaesett az üzleti előfizetők száma - közli a Bloomberg.

Az eladások 9,9 százalékkal 27,1 milliárd dollárra nőttek, ami kisebb, mint a Bloomberg 27,3 milliárdos elemzői becslése. A társaság egyszeri költségek nélküli profitja részvényenként 54 centre csökkent, ez megfelel a piaci várakozásoknak.

A Verizon elsősorban vezetékes telefonos, illetve internetes szolgáltatási miatt szenved - az előfizető tábor ugyanis e két szegmensben jelentősen csökkent 2009 utolsó három hónapjában. Ez nagyban visszahúzta a társaság eredményét, amelynek pedig a mobil szolgáltatásból származó nyeresége túlszárnyalta a cég eredeti várakozásait. A vállalat közölte, hogy a vezetékes vonal egysége újra magához fog térni a munkanélküliségi ráta javulásával.

A Verizon részvényei 30,68 dollárra emelkedtek a tengerentúli tőzsdén tegnap. A papírok értéke 2,3 százalékkal esett vissza tavaly.

A cég nettó 653 millió dolláros, azaz részvényenkénti 23 centes részvényenkénti veszteségről számolt be, míg egy évvel korábban 1,24 milliárd dolláros profitot jelentettek. Ugyanakkor ebben benne van egy 3 milliárd dolláros, munkaerő-csökkentéssel összefüggő kiadás is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward