Szemtelenül olcsó csúcsmodell jöhet Redmi néven

A Xiaomi zászlaja alatt nagyon megerősödhet a Redmi, a jelek szerint rendkívül ambiciózus csapat állt össze mögötte.

Szemtelenül olcsó csúcsmodell jöhet Redmi néven

A Xiaomi az év elején jelentette be, hogy a Redmi márkanév önállósodik a vállalat égisze alatt, és most a Redmi első embere, Lu Weibing a közösségi oldalán beszélt arról, hogy egy saját zászlóshajóval is előrukkolnak a tervek szerint. És a szakember azt is előre vetítette, hogy a készülék elképesztően olcsó lesz.

Úgy fest, hogy a Redmi különválása valódi változásokat fog hozni a termékpalettára nézve, és nem csupán annyi történik, hogy minden megy tovább a megszokott kerékvágásban, de már a Redmi márkanévre nagyobb figyelem irányul. Az almárka erősen kezdett, hiszen a Redmi Note 7 személyében letette az asztalra az egyik legjobb ár-érték arányú megoldását, majd egy igazán olcsó okostelefont húzott elő a kalapból a Redmi Go személyében. De hogyan tovább? Lu Weibing, a Redmi vezetője azt osztotta meg a Weibón a napokban, hogy a vállalat be fog mutatni egy olyan készüléket, ami egészen biztos, hogy csúcskategóriás teljesítménnyel fog szolgálni. Ez pedig elsősorban azért igazán érdekes, mert a Redmi modellek között korábban az sem volt túlzottan sűrű látvány, hogy 200 dollárnál drágább középkategóriás megoldásról beszélhettünk.

Galéria megnyitása

Lu Weibing egy olyan kép kíséretében osztotta meg ezt az információt, ami a Xiaomi sencseni kutató és fejlesztő bázisán készült, ahol az volt az egyik kiemelt téma, hogy milyen fejlesztésekkel lehetne a figyelem középpontjába állítani a márkát. (Azt csak halkan jegyezzük meg, hogy az asztalon a kettő notebookból az egyik a Xiaomi megoldása, a másik egy Apple MacBook Pro.) Arról sajnos nem sok információ derült ki, hogy pontosan milyen képességekkel rendelkező mobilról beszélhetünk majd a csúcsgép esetében, annyi biztos, hogy a szerkezet lelke a Snapdragon 855 mobilplatform lesz. A Qualcomm idei évre tervezett zászlóshajója előre láthatólag több tucat mobilban lesz majd ott, de mind közül talán a Redmi konfigurációját lehet majd a legolcsóbban megvásárolni. Az SD855 esetében már akár az 5G támogatás is felmerülhetne lehetőségként, de a Snapdragon X50 miatt keletkező extra költség okán ezzel aligha kell itt számolni. (A Xiaomi a Mi termékcsaládon belül viszont biztosan készíteni fog 5G-s eszközt.)

Arról nem szólt a fáma, hogy a Snapdragon 855-tel szerelt Redmi mikor kerülhet bevetésre, csak annyi biztos, hogy ebben az évben fog a boltok kínálatába kerülni. És a kiszivárgott információk szerint az ajánlott fogyasztói ára ennek a szerkezetnek nem éri majd el a 370 dollárnak megfelelő összeget. Következő körben egyébként szinte biztos, hogy a Redmi Note 7 Pro fog reflektorfénybe kerülni, ami a Redmi Note 7 alapjára építkezik, viszont több ponton is jobb lesz majd annál, így például már a Sonytól származó 48 megapixeles elsődleges képalkotót fogja felvonultatni a hátlapján, ami jobb felhasználási lehetőségeket nyújthat majd a Samsung 48 MPixeles megoldásánál. A Redmi Note 7 Pro még ebben a hónapban befuthat, de azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mennyibe fog kerülni – nem lenne meglepő, ha sikerülne 200 dollár alatt tartani az alapárát.

A Xiaomi a Redmivel látszólag teljesen ugyanazt a stratégiát próbálja megvalósítani, amit a Huawei is választott a Honornál. A Honor már rég külön almárkává avanzsált, és mostanra olyan jól felfutott, hogy majdnem a felét adja a Huawei forgalmának. És bizony a Honorok sorában is vannak felsőkategóriás konstrukciók, ráadásul azok esetenként alávágtak a csúcson található Xiaomi Mi mobiloknak, szóval a Redmivel válaszolhat a Xaiomi.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap