Szemkövető technológiával jön az MSI új gamer notesze

Az MSI GT72S G Tobii rettentően erős hardvert kapott, plusz még egy különleges szenzorrendszer is jelen van a fedélzetén, ami szemmozgásainkat követi.

Szemkövető technológiával jön az MSI új gamer notesze

Az MSI ígéretesnek tűnő GT72S G Tobii típusú notesze először a múlt hónap folyamán megrendezett CES 2016 alkalmával tűnt fel, legnagyobb különlegessége pedig az volt, hogy szemkövető technológiát tartalmazott, ami új szintre emelheti a játékélményt – amennyiben az adott játék támogatja e funkciót.

Az új noteszgép ma végre hivatalosan is elrajtolt, így most már nyilvánosak pontos technikai paraméterei, valamint abból is ízelítőt kaphatunk, hogy a szemkövető technológia – amit a Tobii szállít – pontosan milyen helyzetekben jöhet jól. A nagyteljesítményű gamer noteszgép alapját egy Intel Core i7-6820HK típusú processzor adja, amely 2,7 GHz-es alap- és 3,6 GHz-es maximális Turbo Boost órajelen dolgozik. A négymagos, nyolc szállal gazdálkodó processzor mellé 32 GB-nyi DDR4-es rendszermemória került, az adatok tárolását pedig egy 256 GB-os SSD és egy 1 TB-os HDD végzi, plusz még Blu-ray írót is kapunk, igaz, ez manapság kevesek fantáziáját mozgatja meg. A gamerek legnagyobb örömére egy 8 GB-nyi GDDR5-ös VRAM-mal szerelt GeForce GTX 980M videokártya, valamint G-Sync támogatással ellátott kijelző is szerepel a kínálatban. Az újdonság Killer DubleShot hálózati platformon keresztül kommunikál, billentyűzetből pedig egy RGB LED alapú világítással ellátott SteelSeries modell lapul a házában.

Az erős hardver mellé jár a Tobii szemkövető technológiája is, amelynek elektronikája a kijelző alsó szélébe integrálva foglal helyet. A szemmozgásokat három darab dupla lencsés, közelre világító IR egység követi, amelyek bármilyen környezeti fényerősség esetén pontosan, megbízhatóan dolgoznak. Ez a technológia persze mit sem ér, ha nincs mellé megfelelő szoftveres támogatás, amellyel kiaknázhatóak a benne rejlő lehetőségek – de szerencsére van. A GT72S G Tobii a The Division című alkotással felvértezve érkezik, de ezen felül az Assassin’s Creed Syndicate és Rogue, valamint az ArmA III és az Elite: Dangerous is kínál támogatást az új technológiához.

A Tobii szenzor nem csak játékokhoz, de a Windows 10 Hello szolgáltatásához is használható, így a Windowsba történő bejelentkezés alkalmával a felhasználó-azonosítás szemmozgás-követő technológiával is kibővíthető. Szemeinkkel Windows 10 alatt néhány alapműveletet is elvégezhetünk: például kijelölhetünk, kiválaszthatunk vagy törölhetünk fájlokat, könyvtárakat, illetve alkalmazásokat, térképek esetén pedig pupillamozgás segítségével zoomolhatunk, vagy ugorhatunk a térkép közepére.

Az újszerű rendszervezérlésnek persze ára van: az MSI GT72S G Tobii a fentebb említett kivitelben 2600 dollárba kerül. Persze ez nem is csoda, hisz egy csúcskategóriás komponensekből összeállított gamer noteszgépről van szó, ami önmagában is 2461 dollárt kóstál – innen nézve már nem is olyan drága a Tobii szemmozgás-követő kiegészítője. Az eszköz egyébként különálló kiegészítő formájában is megvásárolható lesz: amennyiben valaki meglévő rendszerét szeretné szemmozgás-követő technológiával felvértezni, úgy 119 eurót kell előkészítenie, ugyanis ennyibe kerül az eszköz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward