Szemkímélő AOC monitor érkezik

Az AH-IPS panelt alkalmazó monitor Onkyo gyártmányú sztereó audió rendszert is kapott, ami két darab 7 wattos hangszóróból áll.

Szemkímélő AOC monitor érkezik

Az AoC műhelyéből egy új monitor érkezett, amely 24 hüvelykes képátlóval és rendhagyó dizájnnal büszkélkedik. A kecses, szupervékony kijelző hátulján ezúttal nincsenek csatlakozók, azok ugyanis a vaskos talpazatba kerültek – hasonló megoldást már egyéb gyártóknál is láthattunk.

A 24 hüvelykes képátlójú kijelző egy AH-IPS típusú LCD panelre támaszkodik, ami a manapság oly népszerű Full HD natív felbontást alkalmazza. Mivel IPS panelről van szó, így széles, 178 fokos látószögek állnak rendelkezésre, de képminőség és színmegjelenítés terén sem igazán érheti majd kritika az újdonságot – ha mégis, arról az első tesztekben egészen biztosan olvashatunk.

Az IPS panel mögött LED-es háttérvilágítás foglal helyet, amely villódzásmentesen látja el feladatát, így a hagyományos megoldásokhoz képest valamelyest kíméli, kevésbé fárasztja a szemet. A monitor 250 cd/m2-es fényerősség, 1000:1 kontrasztarány és 5 ezredmásodperces G2G válaszidő mellett üzemel, a kijelzőt pedig vékony fémkeret öleli körbe. A monitor üzemi tulajdonságait érintés érzékeny felhasználói kezelőfelületen keresztül tudjuk módosítani.

Az i2473Pwm típusjelzéssel ellátott monitor elektronikai komponensei a talpazatban foglalnak helyet, amelynek hátulján több video kimenet is sorakozik. A portok között egy MHL képes HDMI, egy HDMI és egy D-Sub csatlakozót találunk, de rajtuk kívül egy 3,5 milliméteres fejhallgató kimenet és egy 3,5 milliméteres vonalbemenet is jelen van a sorban. A lehető legjobb hangzásról Onkyo gyártmányú sztereó audió rendszer gondoskodik, amely két darab 7 wattos hangszóróból áll.

Az 574,1 x 408,6 x 182,6 milliméteres mérettel rendelkező újdonság 4,12 kilogrammot nyom a mérlegen. Az újdonság 23 wattos fogyasztás mellett működik, de készenléti állapotban, illetve kikapcsolt módban 0,5 wattal is beéri. A termék kikapcsolási időzítőt is kapott, így lehetőség van rá, hogy a felhasználó által megadott idő letelte után automatikusan kikapcsoljon a monitor.

A beépített állvány jóvoltából a kijelző -5 és +15 fokban dönthető, magasságállításra azonban nincs mód.

A három év garanciával érkező megjelenítő várhatóan májusban válik elérhetővé kereskedelmi forgalomban, ám a gyártó egyelőre nem árulta el, pontosan milyen árcédulát kap. Rövid körképünk alapján úgy tűnik, az új monitor 249,99 dolláros listaáron kerül forgalomba, de az Amazon kínálatában már 195 dollárért is hozzá lehet jutni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward