Személyre szabott mixekkel újít a YouTube Music

A YouTube azt szeretné, ha a felhasználók gazdagabb zenekínálatból szemezgetnének.

Személyre szabott mixekkel újít a YouTube Music

A YouTube Music zenestreaming szolgáltatás kiemelt fontosságú a Google-nél, ez veszi át a Play Zene helyét. A vállalat pedig most azon dolgozik, hogy ezt minél népszerűbbé tegye a felhasználók körében dalok ajánlásával.

Az elképesztően változatos kínálatnak köszönhetően a YouTube Music keretében azt hallgat az ember amit csak szeretne, és akkor, amikor csak szeretné. Viszont nagyon sokan igazából csak ugyanazokat a dalokat játsszák újra, meg újra, nem élnek azzal a lehetőséggel, hogy újdonságokat fedezzenek fel. De ezen most szeretne változtatni a vállalat.

A YouTube Music a jövőben már rávezetné az embereket arra, hogy hallgassák azokat a zenéket, amiket a szolgáltatás önállóan ajánl a számukra. Mint minden ajánló napjainkban, a YouTube Music megoldása is nagyon összetett algoritmus alapján igyekszik majd azt meghatározni, hogy milyen műfajok, előadók lehetnek érdekesek az emberek számára.

Három személyes ízlésvilághoz igazított mixlistát vezet be a YouTube Music elsősorban annak érdekében, hogy a felhasználókat új zenékkel ismertesse meg. Az első a Discover Mix, a második a New Release Mix, a harmadik pedig a Your Mix névre hallgat. Ez a három lista igazából eltérő célokkal jött létre a zenestreaming szolgáltatás égisze alatt.

Galéria megnyitása

A Discover Mix arra szolgál majd, hogy a felhasználó teljesen új előadóknak a munkásságával ismerkedhessen meg. Olyan számok fognak felbukkanni ezen a listán, amikről korábban talán még egyáltalán nem is hallott, pedig passzol az érdeklődéséhez. 50 dal fog felsorakozni a Discover Mixben.

A New Release Mix a frissen elérhetővé vált zenéket szedi majd sorba túlnyomórészt a felhasználó kedvelt, sokat hallgatott előadóitól. Ez direkt akkor fog frissülni, amikor a legtöbb újdonság általában elérhetővé válik.

A Your Mixről pedig azt kell tudni, hogy egy igazi vegyes összeállítás lesz olyan tartalmakkal, amiket kifejezetten olyan időszakokra kínál a YouTube Music, mikor csak ki akar kapcsolni az ember, és hallgatni a dalokat egymás után. Ebben a mixben lesznek sokat hallgatott, szeretett muzsikák, és olyanok is, amik teljesen újak, de tetszetősek lehetnek az emberek számára.

Azoknál a felhasználóknál, akik még újak a YouTube Music-on, az első lépéseknél kiválasztott kedvelt előadók alapján fog összeállni mindegyik mix, és ezt követően a folyamatos zenehallgatással finomodnak majd. Az újdonságok mostantól globálisan elérhetőek a felhasználók számára minden nagy platform esetében.

A mixek folyamatosan frissülni fognak, és a felhasználó előzményeit felhasználva lesznek összeállítva. Az nem derült ki, hogy ez konkrétan azt jelenti-e, hogy nem fog menni a funkció azoknál, akiknél az előzmények jegyzése ki van kapcsolva. Ami biztos, hogy a listák hetente fognak frissülni, így folyamatosan változatos ajánlatokkal szolgál majd a YouTube Music.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap