Széles Raidmax számítógépház gamereknek

A Raidmax Cobra névre keresztelt számítógépháza a megszokottnál szélesebbre sikeredett.

Széles Raidmax számítógépház gamereknek

Az ATX és micro-ATX formátumú alaplapok fogadására felkészített újdonság közepes torony formátummal rendelkezik. A főként gamereknek szánt kuckó kívül feketében, belül pedig rikító zöldben pompázik. A dizájnba remekül beleillik a zöld LED-es fénnyel világító ventilátor is, amely az előlap mögött helyezkedik el. A hátlapon – a fotókon látottal ellentétben – gyárilag egy LED-es világítás nélküli ventilátor teljesít szolgálatot.

A friss számítógépház 525 x 240 x 460 milliméteres mérettel érkezik, azaz a megszokottnál valamivel szélesebb, ami jó hatással van a kábelmenedzsmentel kapcsolatos lehetőségekre. Erre mindjárt visszatérünk, de első körben foglalkozzunk inkább a bővítőhelyekkel. Az újdonság három darab 5,25 colos külső bővítőhellyel érkezik, belsejében pedig három darab 3,5 colos merevlemez és 4 darab 2,5 colos adattároló kaphat helyet. A 2,5 colos adattárolókat tartalmazó keret szükség esetén könnyedén eltávolítható, így az extrém hosszú videokártyák is kényelmesen elférnek. Az egyes bővítőhelyek természetesen szerszámmentesen szerelhetőek, de manapság ez aligha extra tulajdonság.

Az alaplaptálca tartalmazza a szokásos szerelőablakot, valamint néhány kivágás is található a szélein, amelyek a kábelmenedzsment miatt fontosak. Az alaplaptálca mögött 25 milliméternyi hely áll rendelkezésre a kábelek elvezetéséhez, hála a ház extra szélességének. A PCI bővítőhelyekből összesen hetet kapunk, az őket fedő takarólemezek pedig perforálva érkeznek, azaz hozzájárulnak a kuckó jó szellőzéséhez. A tápegység a ház alján kap helyet, a hátlapon pedig ezúttal is megtaláljuk a folyadékhűtő rendszerek csöveinek készített gumírozott furatokat. A ház belsejében 41,4 centiméternyi hely áll a videokártyák rendelkezésére, amennyiben eltávolítjuk a fentebb már említett, 2,5 colos adattárolókat fogadó keretet. Processzorhűtőből maximum 152,4 milliméter magas példány fér el a Cobra belsejében.

A megfelelő szellőzésről gyárilag két ventilátor gondoskodik: egy zöld LED-es világítással ellátott, 120 milliméteres példány az előlap mögött, míg egy ugyancsak 120 milliméteres átmérőjű, de LED-es világítással már nem rendelkező légkeverő pedig a ház hátulján lapul. A ház tetején két darab 120 milliméteres vagy egy 180 milliméteres légkeverő elhelyezésére van mód, a ház alján pedig egy 120 milliméteres ventilátor kaphat helyet. A Cobra előlapján a szokásos audió csatlakozók mellett egy USB 3.0-s és egy USB 2.0-s port is jelen van.

A Raidmax Cobra elsőként az Amerikai Egyesült Államok és Kanada területén válik elérhetővé, méghozzá december folyamán. Az újdonság ajánlott végfelhasználói ára 69,99 dollár lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward